Десни и центристи също подкрепиха Манолова за кмет

15606
Десни и центристи също подкрепиха Манолова за кмет
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Платформа за гражданско управление на София сключи гражданският кандидат за столичен кмет Мая Манолова с подкрепящите я партии и формации от десния и дясно-центристкия спектър. Целта на платформата, предложена от " България на гражданите", "Земеделски народен съюз", сдружение "Път на младите" и НДСВ е да гарантира, че бъдещият кмет на Столична община ще прилага политики, от значение за хората с дясно-центристко мислене.

„Това са актуализирани политики, които включваме в своите програми – например дигитализацията на столична община е ключова политика и в следващия мандат всички услуги, които предоставя общината на гражданите трябва да бъдат дигитализирани и всеки да може от мобилния си телефон да получи услуга или подаде сигнал4, посочи при подписването Димитър Делчев, лидер на ДБГ. Той изтъкна, че в документа е силно застъпено противодействието на корупцията.

Лидерът на ДБГ: Мая Манолова може да промени модела за управление на София

Ние сме дясна партия и вярваме дълбоко в десните принципи. Мая Манолова обаче е граждански кандидат и макар да има ляво минало, в после...

„Нагледахме се на ремонти на ремонти на ремонтите, закупуване на пейки по 1000 лева и кошчета по 400 лева, заизрежда той и добави, че ДБГ предлагат да се премахнат дискриминационните условия, препятстващи участието на микро- и малки предприятия в обществени поръчки. Ключово място в платформата имат и околовръстното шосе, чистотата, здравето, посочи още той. „Заедно с партиите смятаме да регистрираме листа за общински съветници, която да бъде гръбнакът за тази платформа“, заяви още Делчев.

Румен Йончев от "Земеделски народен съюз" убедено заяви, че Манолова като кмет на София няма да бъде сама, няма да бъде без общински съветници и без подкрепа, няма да бъде изправена през ос от леви и десни. Като аргумент той изтъкна, че част от заложените мерки в платформата присъстват в нейната платформа за тези избори, както и че никой не може да отрече успешния й опит като омбудсман да работи за хората. „Манолова е доказала, че го прави. Никога не е стояла далеч, независимо от различните платформи, в които се е изявявала в политическата си кариера“, отбеляза той. Йончев е категоричен, че целта управлението да се върне обратно към хората е постижима. „Ще се опитаме да подберем хора, които да реализират тези задачи в Столичния общински съвет. Това е съвсем по силата на групата ни и с подкрепата на реалните действия на бъдещия кмет те ще станат част от управлението на столична община“, увери той.

Станимир Илчев от НДСВ намери прилика в днешната ситуацията с предстоящите местни избори и тази от времето на присъединяването ни към ЕС в 2007 г. и три години преди това – към НАТО. "Тогава беше променена парадигмата на страната, сега сме на път да променим парадигмата за управление на София“, заяви той. По думите му, „това се налага от обективната картина на столичния град. София вече е мегаполис и набъбва без никакво усилие от страна на столичното управление да управлява този процес. Функция на този недъг на досегашното управление са всекидневните колизии за паркоместа, заради презастрояване, заради фините прахови частици“.

Илчев е категоричен: „Движи ни надеждата за промяна, затова подкрепяме Мая Манолова“. Той определи ситуацията като голям шанс и също увери, че Манолова няма да страда от изолация в голямата столична община. „Тя има симпатизанти, които ще са близки до нейния стил, което ще умножи сегашния капацитет на Мая Манолова“, добави той.

Анна Вилфан от сдружение „Път на младите“ от името на своите съмишленици категорично заяви: „Искаме чиста и зелена София, която да бъде европейска столица. Манолова е кандидатът, който освен мечта има и план за реализирането на тази мета“.

Лидерът на ДБГ: Мая Манолова може да промени модела за управление на София

Ние сме дясна партия и вярваме дълбоко в десните принципи. Мая Манолова обаче е граждански кандидат и макар да има ляво минало, в после...

При подписването на документа Манолова изтъкна, че ще работи с инициативните комитети на Обединена София срещу презастрояването и за шанс на междублоковите пространства, застрашени от багери и намерения за строителство. „Моята кауза е София и целта на програмата ми е да начертаем конкретни мерки за постигане на добро управление – управление със и за гражданите, със и за столичани, защото управлението на София, особено през последните 10 години не е добро, въпреки огромните средства от бюджета, София не чист и подреден град“, заяви Манолова.

Тя е категорична, че в София парите на гражданите не се харчат ефективно, както и че има проблем с модела, по който се управлява града. „Подкрепата на гражданските организации леви и десни е с тази цел – общи усилия за промяна на този модел“, коментира сключването на документа Манолова.

Тя уточни, че го подписва защото основните политики, заложени в платформата присъстват в проекта на програмата, която пише с гражданите на София. „Програмата, която пишем с гражданите е насочена към почтена и светла София, което означава публично, прозрачно управление с гражданите, електронизация на процесите в столична община, едно гише, което всеки столичанин да носи в джоба си, пълна публичност и прозрачност при провеждане на обществените поръчки чрез електронни търгове“, уточни Манолова.

Тя е решена това да бъде концепцията за умен град, каквато трябва да стане София през следващите 1 – 2 кметски мандата. Манолова отбеляза още, че възнамерява с екипа си да върне Витоша отново на столичани като бъде осигурен достъп на столичани до това богатство. Нейният план за развитие на града включва осигуряване на детски градини за всяко дете, възможности за достоен живот на възрастните и шанс за бързо започване на бизнес и развитие на младите столичани, изтъкна още тя и подчерта, че има много съвпадения в предлаганите политики мерки от политическите формации в дясно-центристкия спектър.

„Те са ми възложили не условия, не абстрактни политики, а конкретен план за работа – това означава много работа, която ще започнем от първия ден в столична община“, увери гражданският кандидат за столичен кмет.

БСП единодушно подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Националният съвет на БСП единодушно подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, предаде БГНЕС. Заседането на съвета продъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Андрей Цеков: При кабинета "Петков" утвърдихме списък с над 400 общински проекта (СНИМКИ)

Румен Радев намекна, че ще назначи Главчев и за външен министър

Изненада: Димитър Главчев предложил на Радев да оглави Външно министерство

Антон Хекимян vs Борис Бонев: Лют спор за бюджет, паркоместа и заплатите на общинарите

Сандов: "Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ

Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и Румен Радев

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика