X
 
 

ГЕРБ няма да бърза с промени в Изборния кодекс, чака докладите на ЦИК

523 0
ГЕРБ няма да бърза с промени в Изборния кодекс, чака докладите на ЦИК
Снимка: БГНЕС
Не смятам, че се налага да създаваме поредната анкетна комисия. Ще изчакаме докладите на ЦИК. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, предаде репортер на БГНЕС. Тя коментира защо представители на партията не са присъствали на дискусията за проблемите в местните избори, инициирана от БСП. На нея присъстваха всички останали парламентарно представени партии. Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска комисия на паритетен принцип, която да разнищи проблемите от изборите и да изработи нови промени в Изборния кодекс.

"Аз разбирам, че госпожа Нинова е една амбициозна лидерка, която изпревари с тази среща даже президента Радев. По отношение на изборните правила, смятам, че не бива да се бърза само от желание да се обявиш за първи защитник на правилното изборно законодателство и провеждане на законни избори, а по-скоро да се търсят наистина решения, които са постигнати консенсусно, които отразяват обективните проблеми и които във времето ще покажат устойчивост, защото сме имали и другия пример", заяви Дариткова.

Нови промени в Изборния кодекс ще решават проблемите на изборите

БСП инициира дебат за проблемите в изборите преди извънредното заседание на депутатите днес. На него присъстваха всички парламентарно п...

"Има достатъчно правомощия правна комисия и ние сме заявили нашата готовност да обсъждаме промени в изборното законодателство, но това може да се случи, след като имаме официалните доклади на ЦИК за тези избори, за да може да се позовем на проблемите, които те са установили. Ние разчитаме на официалните органи, все още има и дела по отношение на законността на изборите в някои населени места, смятаме че прибързаното поведение в никакъв случай няма да бъде полезно на взимането на устойчиви и конструктивни решения в тази посока”, обясни още тя.  

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители