Манолова сключи споразумение и с леви формации за победа в София

4160
Манолова сключи споразумение и с леви формации за победа в София
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Споразумение с партии от левия и лявоцентристкия спектър сключи Мая Манолова, подобно на постигнатата вече договореност с десни и центристи. БСП, "Движение 21" и АБВ и гражданският кандидат за столичен кмет Мая Манолова изразяват с документа в политическа воля за обединение около приоритети и местни политики, които да станат част от Платформата за гражданско управление на града.

"Противоречие няма -  споразумението ми с десните е по тяхно предложение, с левите - също", каза Манолова и подчерта: "Няма противоречия в очакванията на партиите от дясно и от ляво, те съвпадат с очакванията на столичани". 

Фандъкова обявила обществени поръчки за стотици милиони преди вота, твърди Манолова

Йорданка Фандъкова е обявила обществени поръчки за стотици милиони левове в навечерието на местните избори. Това стана ясно от думите н...

Калоян Паргов изтъкна, че хората искат промяна. "Събрали сме се да отговорим на техните очаквания", добави той и припомни, че десните вече оформиха ясна опозиция на модела на управление на София. "Управлението на ГЕРБ в София и фигурата на Мая Манолова събра несъбираемото, искайки промяна на модела на управление в София", заяви още Паргов.

Милка Христова посочи, че надпреварата е за по-качествено, по-справедливото, по-моралното управление на София. "Това, което дразни софиянци е усещането за несправедливост, разпиляване на публичния ресурс. Нека всички обединим усилията си, за да покажем че София може да бъде и друга – по-добра за своите граждани", каза тя.

"Искаме коренна промяна в София, която се изразява в това мутрите да напуснат общината, да се справим с тежкото наследство на сделките, които докараха смехотворните ремонти в София да се точат с години в полза на едни и същи фирми", заяви от своя страна Татяна Дончева. По думите й "тази коренна промяна изисква да си подадат ръка и хора, които не са се твърде много обикнали, твърде много прегърнали и твърде много консолидирали, но това е стъпката в правилната посока".

В отговор на журналистически въпрос дали все пак няма и добри постижения Фандъкова, Емил Кало не отрече, в последните 10 години в София има много постижения, но изрази неодобрение от непрозрачното управление. "Някъде казано ли е всяко от тези постижения какво струват? Такава прозрачност постоянно липсва", продължи той и посочи като пример, че никъде не се казва какво ще струва воден парк "Възраждане".

Десни и центристи също подкрепиха Манолова за кмет

Платформа за гражданско управление на София сключи гражданският кандидат за столичен кмет Мая Манолова с подкрепящите я партии и формац...

"Ръкопляскайки за безусловни постижения, бихме искали да знаем какво струва всяко едно от тях. Оказва се не само че струват определена цена, но и че много се облагодетелстват от тях", добави той и припомни ремонтите на ремонтите на Графа и около църквата "Седмочисленици" - "колко ни струва че слагахме перки, кубчета …, колко пъти се преправяха плочките...". Тови въпрос може да се зададе за всеки обект, който представлява постижение, обобщи той.

"Безспорно г-жа Фандъкова се старае, полага усилия, но дали имат резултат усилията й и дали й се получава – зелена ли е София, чист въздух ли дишаме, има ли детски градини .. ефективно ли се изразходват парите на столичани, … носи ли кмета отговорност за своите действия и постижения. Това са въпроси които хората поставят и ще мотивират техния вот на 27-ми", заяви Мая Манолова.

По здумите й проблемите до такава степен са натежали, че са общи, артикулирани и от НПО, и от гражданите и от партиите по един и същ остър начин. Тя заяви, че подготвя програмата си, която ще обяви издната седмица и че в нея се опира на очакванията и надеждите на гражданите и на партиите - желанието да се промени начина на управление на столицата.

Манолова обяви, че ще направи пълна ревизия на големите договори по големите обществени поръчки, на неизпълнението на тези договори, на санкциите, които кметът Фандъкова твърди, че е наложила и на събраните пари от тези санкции.

Десни и центристи също подкрепиха Манолова за кмет

Платформа за гражданско управление на София сключи гражданският кандидат за столичен кмет Мая Манолова с подкрепящите я партии и формац...

Тя се зарече, че да донесе такава промяна, че гражданите ще могат да следят в реално време всеки разход на общината. "Всички договори ще са на сайта на общината и всеки разход ще е видим в реално време", обеща Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com