X
 
 

Михаил Константинов: Расизъм е да се твърди, че хората с определен етнос, гласували за даден кандидат, са купени гласове

2232 7
photo of Михаил Константинов: Расизъм е да се твърди, че хората с определен етнос, гласували за даден кандидат, са купени гласове
Снимка: БГНЕС
"Не разполагам с факти, които да предполагат касиране на изборите в София. Феноменът сигурно ще влезе в учебниците. Част от хората, които бяха гласували за Манолова, сигурно са казали, че са гласували за Фандъкова има разлика 5% между заявен и реален глас." Това заяви директорът на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов, в интервю за bTV в коментар за заявлението на Мая Манолова, че ще иска касиране на изборите. 

Константинов уточни, че социолозите наричат това непрестижен вот и допълни, че десните не смеят и пред себе си да кажат за кого са гласували.

Промяна в състава на ОбС-Асеновград, кмет и съветници полагат клетва в понеделник

Новият общински съвет в Асеновград е с промени в състава. Избраният, като водач на листата Георги Запрянов от БДС "Радикали" се отказва...

"В София има два списъка - хората, които могат да гласуват на парламентарни и президентски избори, другите - за местни. Махнати са избиратели, чиито настоящ адрес е в чужбина. За местните избори право на глас имат 6,2 млн. избиратели, а 5,8 млн. са реалните избиратели. Нашата избирателна активност е сбъркана с 5-6%," каза Константинов в обяснение за разликата от 100 000 избиратели между първи и втори тур на изборите.

Той допълни, че не може да се говори за купен вот без доказателства:

"Чист расизъм е да твърдите, че хората с определен етнос, които гласуват за даден кандидат и това са купени гласове. Докато не се докаже, че конкретни хора са си подали гласа, не може да докажете. Защо нашите НПО-та не скочиха за това явно расистко обвинение."

Относно съмнението, че някой е подменил химикалката в тъмната стаичка в село Копривлен и така много бюлетини са станали недействителни заради изчезващото мастило по тях, Константинов каза, че е напълно възможно да е подменена.

Местни избори 2019: Финалната равносметка на ЦИК

С 42,10% избирателна активност и 7 жалби за купуване на гласове приключи вторият тур на местните избори. Това съобщи говорителят на Цен...

"Ако има манипулация, тя е в посока да се срине доверието в изборния процес - да се провалят изборите. Тези бюлетини се броят за недействителен глас", допълни още той в коментар на репортаж за протест на хората от село Копривлен.

"Общият брой на недействителните гласове на първи тур е 661 000. Гласовете са много повече от 3 млн., каза Константинов. Броят на гласоподавателите е 7 700 000 като разделите се получава 8,5 % - това не е европейска норма, африкански процент е", обобщи Константинов.

Според него трябва да се направи анализ за този висок процент недействителни бюлетини с преференции.

"За общински съветници недействителните бюлетини са 15%, а за всички останали са 4%. Може да се направи извод, че всички гласоподаватели много лошо гласуват за общински съветници. Искам да се отворят чувалите", каза Константинов.

Новият кмет на Асеновград: Започваме с финансов и структурен одит на общината

Първи коментар на новоизбрания кмет на Асеновград доктор Христо Грудев пред Actualno.com. Екипът ни разговаря с него за избори и активн...

"Едната хипотеза за високия брой недействителни гласове е, че гласоподавателите са отбелязали преференция, а не са отбелязали партия. Другата - подценява се ролята на общинския съвет, масово е явлението. През 2015 г. на изборите има същият процент недействителни бюлетини за общински съветник, а само 4-5% са недействителните гласове за кмет. През 2011 г. без преференции процентът недействителни гласове е 6 - недопустимо е гласът на всеки българин за общински съветник да е недействителен.", каза още директорът на "Информационно обслужване".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Както БКП-то си имаше БЗНС-то на Пешо Танчев и Светла Даскалова, така и БКП-ГЕРБ днес си има богато платени мундари с табела Солташаците от ДС (СДС)! А и като наследници на ЦИГАНЬОР-БЪЛГАРЩИНИСТКИЯ БКП+ДС-КАТУН на влашкото менгян Замфир Яшар - Тато (известен и като Тодор Живков - Янко) и делиорманския мангасар Пънчо Кубъдънъ - Бато авджията, БКП-ГЕРБ са "дупе и гащи" с мургавата рода от Татарли, Ф виж още ›› акултето, Столипиново, Куцкорн, Меден рудник, ..... барабар с БКП-побългарените ДС-патриотарстваши "Влашко-Менгянски Рептили и Орки" ("ВМРО") на ДС-Ванче караТърбух и мАнгела Джанжаз МОМЕ-ДуПе-КТБанк-кайме-ДПС-менгян-калдаръм-кифте-мегафон-КОКОНА от коалицион-хомо-кариерата!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Човекът е произлязал от маймуната . На снимката ГЕРБ Маймуняк !
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Мишоко е богато платен ГЕРБ наемник, съвпадението с маймуните е случайност !
  : 2 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Мишката е продажно професорче, специалист по наместване на милион мъртви души в списъци и резултати от избори, престъпен солташак на червената мафия!
 • ciklop50 1 ciklop50 преди 2 седмици Профил на трол?
  Аман от червени щамани демагози! От девет планини вода ще донесат, само и само да оправдаят далаверките на комунистическата власт! Мръсни боклуци!
 • ciklop50 1.1 ciklop50 преди 2 седмици Профил на трол?
  Та това е пак ГЛУПАКА Циклоп !
  : 9 !
 • ciklop50 1.2 ciklop50 преди 2 седмици Профил на трол?
  1.1 Ооо, лайнарко, жив ли си още?
  : 0 !
Последно в Актуално