Полицейски патрули срещу търговията с гласове отсега в ромските махали на Пловдив

12713
Полицейски патрули срещу търговията с гласове отсега в ромските махали на Пловдив
Снимка: Божилова

Засилено полицейско присъствие на униформени служители и патрули има от понеделник в най- уязвимите за търговия с гласове квартали на Пловдив- ромските махали. Присъствието им е по-скоро превенция на възможни схеми, а на 27 октомври техният брой ще бъде увеличен. 

В изборния ден в неделя общо 1 000 служители на МВР, сред тях предимно полицаи, но и пожарникари и униформени от Охранителна полиция ще се грижат за реда и спазването на закона. Те ще охраняват 426 места в Пловдив и областта, в които има общо 1003 изборни секции. Данните съобщиха на брифинг днес зам. директорът на ОД на МВР- Пловдив комисар Димитър Събчев и директорът на Охранителна полиция комисар Венелин Младенов. Под зоркото око на охраната вече е преминало отпечатването на бюлетините и транспорта им до ОИК, предстои в навечерието на изборите пак под охрана те да се разпределят в изборните секции. Паралелно с тази логистика, се следят и сигналите за нарушения на изборния закон и търговия с гласове под ръководството на Районна и Окръжна прокуратура- Пловдив. Десетина сигнала са постъпили до този момент, по тях се извършват проверки, но само един косвено изразява съмнение за търговия, останалите са за нарушения при поставяне на агитационни материали и дори за ефирно време на кандидати в тв предавания. Има едно образувано бързо полицейско производство, което се обработва от Икономическа полиция и е свързано с твърдение за фалшифициране на подпис. 

Днес разрешават риболова на Гребната база в Пловдив

Днес е един от броените дни в годината, в които риболовът в Гребната база в Пловдив е разрешен. Освен обяснимата радост на рибарите, по...

След края на изборния ден, който официално свършва в 20 ч, но може да бъде удължен с час при евентуални натрупвания на хора, полицията ще охранява и отнасянето на протоколите в Международен панаир- Пловдив, където те по традиция се предават. За да се улесни достъпа до това място, участъкът на бул. "България" от моста на Адата до кръговото кръстовище ще бъде забранен за движение на други мпс от 20 ч в неделя. Не се разрешава и паркирането на леки коли в този участък по това време.

Извънредно заради изборите ще работят и звената за издаване на български документи в районните полицейски управления и на ул. "Волга"- в събота от 8.30 до 17.30 часа и в неделя от 8.30 до 19.30 ч. В тях граждани, които са си загубили личната карта, могат да подадат заявление и да получат временно удостоверение, с което да гласуват. 

Сигнали за нарушения в изборния ден могат да се подават от цялата страна на специалната телефонна линия на МВР на номер 02 982 232 или на адрес izbor@mvr.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com