X
 
 

Промяна в състава на ОбС-Асеновград, кмет и съветници полагат клетва в понеделник

9233 0
photo of Промяна в състава на ОбС-Асеновград, кмет и съветници полагат клетва в понеделник
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Новият общински съвет в Асеновград е с промени в състава. Избраният, като водач на листата Георги Запрянов от БДС "Радикали" се отказва от мястото си, отстъпвайки го на класирания следващ кандидат. Според броя на валидните преференции, съответно със стойност над 7%, бе избрана Румяна Балабанова. По-късно обаче тя също входира отказ от правомощията си на общински съветник в Общинската избирателна комисия и така освободи мястото на следващия кандидат доктор Величка Донева. По професия тя е специалист по нефрология и вътрешни болести. Новите представителни на местната власт и кметове на кметства в общината получиха удостоверенията си на официална церемония в късния следобед вчера.

Този понеделник (11.11.19 г.) от 14:00 ч. ще се проведе и първото заседание на Общинския съвет. То ще бъде водено от най-възрастния съветник - доктор Величка Донева. Тогава общинските съветници и новоизбраният кмет ще положат клетвата си, че ще работят в името и за благото на Асеновград. На това заседание ще бъде избран и председател на местния парламент. То ще се състои в сградата на общината в зала 601, като е със свободен достъп за граждани.

Питат ЦИК за кмета на Несебър, не може да положи клетва

За 11-и ноември е насрочено първото заседание на новия Общински съвет в Несебър. На него трябва да положат клетва и да встъпят в длъжно...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители