ВМРО: В коалиция с ГЕРБ за управлението на държавата, в опозиция по места - особено в Пловдив

2914
ВМРО: В коалиция с ГЕРБ за управлението на държавата, в опозиция по места - особено в Пловдив
Снимка: Vmro.bg

"Това, че сме в коалиция с една партия в националното управление изобщо не означава, че не сме опозиция на тази партия в множеството български общини." На много места сме и основна опозиция на ГЕРБ и основен коректив, заяви пред Нова тв Искрен Веселинов - зазм.-председател на ВМРО.

За пример той даде Пловдив, където по думите му партията му отива на балотаж с ГЕРБ, както в Русе, Силистра и Ловеч, където са трета политическа сила.

ГЕРБ де факто се спаси в Столичния общински съвет заради феномена "Борис Бонев"

ГЕРБ ще може да удържи мнозинството си в Столичния общински съвет (СОС), но може да има проблеми в налагане на визията си за управление...

Actualno.com уточнява, че в тези градове ВМРО участва в коалиция с НФСБ под формата на местна коалиция ВМРО- БНД(НФСБ) или в още по-голямо обединение, както е в Силистра - Местна коалиция АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ (АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ, ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ, ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ, ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ). Единствено в Ловеч не е посочен партньор при техния кандидат Виктор Стойчев, който е трети в надпреварата за кмет на местните избори.

"Изборът на българските граждани определя нашето поведение по места. Има много места, където местната власт е далеч от европейските стандарти, така да го кажем", продължи Веселинов. Той отново се позова на случилото се на предните местни избори със Славчо Атанасов, който после описа ситуацията с думите - заспах като кмет, събудих се втори.

Така Веселинов провокира въпросът, чий кандидат всъщност е Славчо Атанасов на ВМРО или на НФСБ. "ОБЩ, мисля, че няма проблем за това. На повечето места, на които имаме успехи сме заедно с НФСБ... Със Славчо горе - долу заедно влязохме преди 25 години във ВМРО. Аз го чувствам и като приятел, и като съратник. И никога партийният етикет за мен не е значел нищо или твърде много", уточни Веселинов. 

В Пловдив отдавна не се играе честно. Истинската битка обаче предстои. Вторият тур са истинските местни избори. В малките населени места действително има натиск от дадена партия. Там, където ще участва ВМРО, ще има много строг контрол срещу купуването на гласове, заяви заместник-председателят на ВМРО.

Манолова хем не иска политическа подкрепа, хем заобиколно я търси - с думи

Партийни централи не обикалям и с пазарлъци не се занимавам. Това заяви опонентът на сегашния кмет на София Йорданка Фандъкова – ...

Ние бихме застанали зад определени политики, всяка община е специфична, така той коментира въпроса кого ще подкрепят по места на втори тур. "Усещам, че доминира сред представителите ни да се остави на избирателите по места да избират сами на втория тур, да не се взема страна. Като изключим местата, където има влияние на ДПС и където ние ясно покдрепяме тези, кандидати, които могат да ограничат влиянието на ДПС", завърши той.

В София: Днес се очаква среща между водещият кандидат на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и  представители на ВМРО за преговори за подкрепа на втори тур. В столицата ВМРО се нарежда на пето място с кандидата си за кмет Ангел Джамбазки. "Подкрепата не е предопределена, знаете предния път ГЕРБ разчитаха на плаващи мнозинства в месния парламент. ВМРО ще даде подкрепа за Фандъкова, ако покдрепи политики на ВМРО. "Конкретно за отварянето на Витоша, където един зелен рекет продулжава да държи общината за шията. Говорим ако искате за циганските гета... ако ГЕРБ искат покдрепа да кажат, правим това и това в такива срокове.", каза заместник-председателят на ВМРО. С Мая Манолова имаме идеологически разминавания като по въпроса за истанбулската конвенция и няма да разговаряме, категоричен беше Веселинов.

Actualno.com припомня, че във вторник водещият кандидат за кмет на столицата от ГЕРБ Йорданка Фандъкова се срещна на разговори за подкрепа за втори тур с десни формации.

В Силистра и Русе няма да заемем категорична позиция за подкрепа на втори тур, избора между по-малките злини нека го направят сами гражданите, категоричен беше той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика