Антъни Джошуа стори немислимото срещу Кличко (ВИДЕО)

55108
Антъни Джошуа стори немислимото срещу Кличко (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Антъни Джошуа постигна най-голямата победа в кариерата си, след като победи легендарния Владимир Кличко с технически нокаут в 11-я рунд.

Британецът стартира уникално мача, бе по-деен на ринга в Лондон и в 5-я рунд прати бившия световен шампион в нокдаун. Кличко обаче не се отказа и в следващата част "върна жеста" на британеца, който също бе проснат на земята.

Не се виждаше как Джошуа ще успее да спечели срещата, но до 11-я рунд експлозивността в играта му се върна и тогава дойде неговия миг. В рамките на три минути той прати опонента си два пъти в нокдаун, а при третата серия от удари в главата и тялото на Кличко съдията прекрати мача и отсъди победа в полза на Антъни Джошуа.

Уникалният сблъсък между двамата се изигра на стадион "Уембли". Как се разви срещата четете В SPORTLIVE.BG

Официално: Кобрата няма да играе нито срещу Кличко, нито срещу Джошуа

Кубрат Пулев не попада в сметките на нито един от двамата опоненти в мегашоуто тази вечер - Владимир Кличко и Антъни Джошуа. Както е и...

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Със сигурност това е най-интересният мач в тежка категория на световния бокс от години насам. В него се изправят бъдещето на този спорт в лицето на Антъни Джошуа срещу иконата и най-успешен боксьор в категорията за 21-и век Владимир Кличко.

ВСИЧКО ОКОЛО МАЧА ЧЕТЕТЕ В SPORTLIVE.BG

27-годишният британец влиза в срещата с невероятна статистика - 18 мача и 18 нокаута, като до момента не се е намерил боксьор, който да го спре или дори да го забави. Очаква се това да направи поне Кличко, който със своите 64 победи с 53 нокаута представлява най-големия тест до момента в кариерата на боксьора от Уотфорд.

Препълненият стадион "Уембли" ще подкрепя мощно представителя на Обединеното кралство, но Джошуа за пръв път ще се изправи пред подобна публика, докато опитът на Кличко в такива мачове е далеч по-голям, тъй като украинецът има битки пред 50-60 хиляди екзалтирани фенове.

Световните медии: Реферът трябваше да дисквалифицира Кубрат Пулев

Анализаторът на известният сайт за бокс boxingnews24.com - Джим Дауър, изсипа порция от критики към мача между Кубрат Пулев и Кевин Джо...

СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО ТУК!

27-годишният боксьор от Уотфорд спечели титлата на Международната боксова федерация през април миналата година след нокаут над Чарлз Мартин. Той направи две успешни защити срещу други двама американци – Доминик Бризийл и Ерик Молина.

Аурата на Владимир Кличко претърпя сериозен удар, след като през 2015 година той загуби всичките си титли от Тайсън Фюри в една от най-големите изненади на 21-и век в бокса. Очакваше се дори той да се откаже от спорта, но в момента е като прероден. Всички боксови анализатори забелязват, че той е в най-добрата си физическа форма от години насам и е твърдо решен да покаже най-доброто от себе си срещу Антъни, който преди беше негов спаринг партньор.

Победителят в мача ще трябва да защитава титлата на IBF срещу Кубрат Пулев, но се очаква който и да спечели, да оваканти пояса в търсене на по-доходоносни сблъсъци. Въпреки това все още е възможно някой от двамата да се изправи срещу Кобрата, при условие че IBF решат да изпълнят условията на британеца или украинеца.

СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт