Bgbets.com преди новия сезон: Трудно някой ще спре Лудогорец към десета поредна титла

2444
Bgbets.com преди новия сезон: Трудно някой ще спре Лудогорец към десета поредна титла
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

Шампионатът в България стартира по-малко от месец след края на предишния сезон. Последният мач за кампания 2019/20 се изигра на 19 юли, а още в първия уикенд на август беше насрочено началото за кампания 2020/21 в Efbet лига. Новото първенство има същия стар фаворит – Лудоголец ще защитава титлата, която спечели в предишните девет сезона. А според футболните анализатори от Bgbets.com трудно някой ще спре отбора от Разград към поредния шампионски рейд.

Въпреки че от тима си тръгват доста от досегашните футболисти като Марселиньо например, а и от клубната управа говорят за намаляване на бюджета, то “зелените” ще продължат да превъзхождат по класа всички останали в България. В мачовете след рестарта в края на последния шампионат тимът, воден от Павел Върба, показа доста убедителна визия на терена, въпреки че имаше и проблеми при визитата на ЦСКА. Чешкият специалист беше привлечен главно с идеята да направи Лудогорец по-боеспособен на европейската сцена. Голямата цел на “зелените” е отново да пробият в Шампионската лига, което не успяха да осъществят в последните години. При всички положения ново участие в груповата фаза на ШЛ или Лига Европа се смята за задължително в Разград с този треньор и настоящия потенциал. И отново, както и в предишни години, конкурентите в България ще се опитат да се възползват от международните ангажименти на хегемона, за да вземат преднина или поне да поддържат по-дълго интригата.

ЦСКА отново се очертава като основен претендент

След като завършиха на второ място, “червените” дават заявка да оспорват лидерската роля на Лудогорец. Такава беше ситуацията и в предишни сезон на българското първенство, като тимът от Борисовата градина така и не успя да свали от върха “зеления” съперник. В интерес на истината, ЦСКА стана вицешампион през 2019/20 донякъде неочаквано, тъй като през повечето време изоставаше от Левски и Локо (Пловдив). “Сините” се сринаха след коронапаузата най-вече заради финансовите проблеми на “Герена”, докато “черно-белите” оставиха шампионата на втори план, след като за втора поредна година триумфираха с Купата на България.

Но пък защо не през сезон 20/21 тимът на Бруно Акрапович да не играе още по-важна роля и в шампионата. Локо завърши на пета позиция в последното първенство, като игра за честта си до края и лиши Левски от европейско участие. Ако успеят на свой ред да преодолеят поне един, защо не и два съперника в турнирите на УЕФА, “смърфовете” ще наберат самочувствие и в битката за първото място у нас. А Локомотив вече показа неведнъж, че умее да се противопоставя на Лудогорец.

Трябва ли да бъде отписан Левски?

Първосигналният отговор е “Да”. “Сините” се сринаха в края на първенството - след като не успяха да се класират на финал за Купата, завършиха сезона с три поредни поражения и този път не стигнаха дори и до бараж за Европа. С оглед на тежката финансова ситуация на “Герена” и очертаващата се селекция предимно от юноши и нескъпи местни играчи Левски по-скоро няма да бъде фактор в битката за първото място. Едва ли обаче някой може да си позволи да отпише “сините”, когато начело на клуба е голмайстор №1 в историята на Левски – Наско Сираков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Терористична заплаха: Париж 2024 остава без церемония по откриване?

120 дни до Париж 2024: Златният медал по пътя на Мохамед към планината

Контузии застрашават класирането на Милов и Назарян за Париж 2024

Багата слага ново начало с битка срещу 9 години по-млад руснак

Спорт по телевизията днес - 28 март 2024 г.

Кобрата: Галата ще бъде зашеметяваща, имам насрочен мач с Чар за световната титла

Голяма звезда в таекуондото ще играе за България на Игрите в Париж

Нургюл Салимова: В Рейкявик повиших рейтинга си и загрях за Турнира на претендентките

Атентатът в Москва буди опасения за терористична атака на Олимпийските игри в Париж

3 години по-късно: Рускиня взе златния медал на хваната с допинг българка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт