Британският шампион Дейвид Прайс иска мач с Кубрат Пулев

6110
Британският шампион Дейвид Прайс иска мач с Кубрат Пулев
Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев може да се изправи срещу британския шампион Дейвид Прайс в края на ноември съобщава „The Boxing Observer”. Британският боксов контролен борд (асоциацията по професионален бокс на Острова), търси нов съперник на своя шампион в тежка категория Дейвид Прайс.

Първоначалният вариант бе друг британец - Дерек Чисора, който наследи Пулев като шампион на Европейския боксов съюз. Шансовете за подобен двубой обаче значително намаляват и според специализираното боксово издание "на 30 ноември в "Копър Бокс Арена" в Лондон Дейвид Прайс вероятно ще се изправи срещу Кубрат Пулев".

Кличко не иска Кобрата

Владимир Кличко заяви, че би искал да се боксира с американеца Дионтей Уайлдър, предаде Стандарт нюз. Украинецът, който в събота побе...

Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Пекин при аматьорите – Прайс, започна 2013-а като непобеждаван на професионалния ринг, но през тази година се изправи на два пъти срещу Томпсън и в двата случая претърпя много тежки загуби с нокаут – в първия случай още във втория рунд, а след това в петия. Любопитното е, че точно след тези победи Тигъра Томпсън стигна до претендентския мач с Кобрата.

Пулев спечели въпросния двубой и се превърна в официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация. Това би трябвало да значи, че следващият съперник на Кубрат Пулев трябва да е световния шампион Владимир Кличко. С оглед на факта, че украинецът изглежда опитва да избегне подобен сблъсък в момента търсейки друг съперник, подобен двубой може да бъде отложен във времето. Ако това стане, то Пулев може би ще трябва да търси някой съперник срещу, който да играе, за да не наложи отново да стои една година, без да излиза на ринга в официален мач.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт