Български деца-герои получиха ново признание

6195
Български деца-герои получиха ново признание

Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи организира в Инфоцентъра на София 2018 – Европейска столица на спорта церемония по награждаването на Мария Звездева и Марио Тихомиров. И двамата са възпитаници на домове за деца, лишени от родителски грижи и изявени спортисти.

Мария Звездева е възпитаничка на ДДЛРГ „Мария Терезия“ в Стара Загора. Мария учи в Спортното училище "Тодор Каблешков", занимава се активно с плуване и е многократна участничка в държавните първенства и турнири на деца в риск, организирани от федерацията. Наскоро на връщане от училище в социалния дом 15-годишното момиче оказа първа помощ и спаси шофьор на тролейбус и пътниците от тежък инцидент. Със завидно присъствие на духа Мария успя да помогне на водача на превозното средство, който си глътва езика. "Ще продължавам със спорта. Моето желание е не да бъда голям шампион, а да стана помощник-треньор", сподели Мария на церемонията.

Героите, спасили десетки животи при наводненията в Бургаско, с почетни ордени

Почетните звания за 2014 година бяха връчени на тържествена сесия на Общинския съвет в Бургас. Поздравления към всички присъстващи отпр...

Марио Тихомиров е възпитаник на ДДЛРГ „Надежда“ в Белоградик и се занимава активно с футбол като тренира и се състезава в местния футболен тим „Балкан“ Белоградчик. В продължение на години е редовен участник в националните шампионати, организирани от БСФДЛРГ, като често заедно със своите съотборници е печелил призови места и медали. През 2012 г. Марио спаси 8-годишно дете, паднало в пропаст при Белоградчишките скали. "Не съм се замислял, когато тръгнах да помагам. Спортът със сигурност е помогнал в тази ситуация", каза Марио.

На награждаването присъстваха Йорданка Благоева - заместник-председател на БОК и Анатоли Илиев - председател на Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини