"Капризите на Антъни ни идват "too much": Разкриха заплатата, която плувецът е отказал

9299
"Капризите на Антъни ни идват "too much": Разкриха заплатата, която плувецът е отказал
Снимка: Getty Images

Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев даде пресконференция, на която да разясни казуса със звездата на българското плуване Антъни Иванов. Плувецът отказа да подпише договор с федерацията заради заплащането, което му е било предложено.

Сега Аврамчев разкри, че месечната заплата, която са му предложили от федерацията за 2023 година, е 2000 лева. Президентът на федерацията разкри и какви пари е взел Антъни Иванов в последните четири години като национален състезател по плуване на България.

Парите, които е получил Антъни за последните 4 години

"За последните четири години Антъни е получил лични средства под формата на заплата: за 2019-а - 15 000 лева, за 2020-,а - 17 250, за 2021-ва - 18 000 и за 2022 година - 23 400 лева или по 1950 лева на месец. И това са само за лични средства. Когато състезателите са на централизирана подготовка и на лагери всичко се поема от федерацията - храна, хотели, подготовка, възстановяване."

"Т.е. те половин година са на издръжка на федерация. През този период освен всички тези пари, които са около 74 000 лева, Антъни е получил 30 000 долара стипендия от Българския олимпийски комитет по наше предложение. За подготовка и възстановяване - около 54 000-55 000 лева, за участие в международни състезания самолетните билети са над 100 000", каза Аврамчев.

2000 лева заплата за Антъни Иванов

"За 2023 година определената сума възлизаше на 24 000 лева, т.е. по 2000 на месец. Тези месечни средства се определят на базата на програмата, която подписва федерацията. Това е таванът на програмата, няма мърдане. Ако тези пари са му малко, това са възможностите на нашата държава", добави още той. 

Антъни Иванов

“Искам да ви уверя, че Българската федерация по плувни спортове не воюва с никого, най-малкото с Антъни Иванов. Последната ми среща с него беше декември месец по време на световния шампионат в Мелбърн. Момчетата бяха много ентусиазирани след щафетата - как ще тренираме, как ще ще се постараем да бъдем още по-добри. Тогава Антъни не е споменавал, че нещо го притеснява и че не е доволен. Изведнъж започнаха да излизат някакви негови постове в социалните мрежи, потърсих го, но не вдигна телефона."

Капризите на Антъни ни идват малко "too much"

"Капризите на Антъни ни идват малко "too much". Той иска баща му да му е личен треньор, но баща му няма ценз и няма как да го запишем като негов треньор. Не иска да тренира с националния отбор и когато отборът е на Белмекен, той иска в Сандански, отборът е в Бургас, той иска във Варна. Изпълнихме всичко, само да има мир. Но накрая резултатите не са добри. Затова сега изискваме централизирана подготовка, като по този начин може да се търси отговорност от състезатели и треньори за постигнатите резултати", каза още Аврамчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Контузии застрашават класирането на Милов и Назарян за Париж 2024

Багата слага ново начало с битка срещу 9 години по-млад руснак

Спорт по телевизията днес - 28 март 2024 г.

Кобрата: Галата ще бъде зашеметяваща, имам насрочен мач с Чар за световната титла

Голяма звезда в таекуондото ще играе за България на Игрите в Париж

Нургюл Салимова: В Рейкявик повиших рейтинга си и загрях за Турнира на претендентките

Атентатът в Москва буди опасения за терористична атака на Олимпийските игри в Париж

3 години по-късно: Рускиня взе златния медал на хваната с допинг българка

Почина един от най-активните деятели на леката атлетика в България

Краснобаева и Брезалиева с нови 5 медала за България от Световната купа в Палео Фалиро

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт