Кметът на Община Тетевен връчи почитен плакет на Изабела Янкова за историческия й успех от Световната купа по спускане в Австрия

12047
Кметът на Община Тетевен връчи почитен плакет на Изабела Янкова за историческия й успех от Световната купа по спускане в Австрия
Снимка: Община Тетевен

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева се срещна с Изабела Янкова, за да я поздрави и да й връчи плакет за постигнати високи спортни резултати, както и за историческия й успех от Световната купа в спускането по планинско колоездене.

Изабела Янкова донесе първия медал на България от Световна купа (UCI WORLD CUP). Възпитаничката на „Райдърс Юнайтед“ спечели бронз при девойките в спускането на Mercedes-Benz UCI MTB World Cup в Леоганг, Австрия. Победителка в състезанието стана австрийката София Гутохърл, втора е Леона Перини от Франция.

По време на срещата д-р Бояджиева заяви:

“За пореден път ни накара да се чувстваме горди тетевенци и българи. Този невероятен личен успех е повод да засвидетелстваме своята гордост и признателност към таланта, професионализма и устрема, който притежаваш. Продължавай да мечтаеш и да покоряваш нови върхове”.

Изабела сподели, че спортът, който си е избрала, изисква големи физически и психически усилия, както и финансови възможности. Тя коментира, че директорът на „Райдърс Юнайтед“ - Данаил Ангелов, помага финансово, доколкото е възможно и подчерта, че получава минимални средства от спонсори и Българската федерация по колоездене, които не са достатъчни, за да покрият разходите й за състезанията.

В Черни Вит отбелязаха 145-та годишнина от гибелта на двамата Ботеви четници

На 12 юни в местността „Десеткар“ /село Черни Вит/ се проведе възпоменателно честване по случай 145-та годишнина от героичн...

Спортистката каза още, че е получавала предложения да се състезава за други Европейски страни, като от Испания са й предложили да покрият всички разходи около състезанията, които й предстоят, но тя категорично е избрала да остане и да се състезава за България.

Д-р Бояджиева отбеляза, че Община Тетевен също ще подпомогне финансово младата ни надежда в колоезденето, като отправи пожелания за златен медал от следващия голям форум.

По повод бронзовия медал на ученичката от Тетевен, директорът на „Райдърс Юнайтед“ и член на УС на Българската федерация по колоездене /БФК/ - Данаил Ангелов коментира, че това е пробив в световното колоездене и исторически успех за България. Той припомни, че предният ни подобен успех е бронзов медал от Европейско първенство през 2013г., спечелен от Ева Димитрова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com