X
 
 

Радев с инициатива "Спортувай с президента"

843 2
photo of Радев с инициатива "Спортувай с президента"
Снимка: БГНЕС
"Спортувай с президента" е новата инициатива на държавния глава Румен Радев, която да насърчи физическата активност и практикуването на спорт за подобряване на здравето, развитието на двигателните умения и социалното общуване при децата и младите хора, предаде на БГНЕС.

Тя бе обявена от него в НСА по време на конференция "Спортът, децата и бъдещето" с участието на водещи експерти в областта на медицината, психологията, педагогиката, физическото възпитание.

"Какво е предложението на президентската институция за наша инициатива? Искам да сме наясно, президентската институция не определя политиката в областта на спорта, нито се намесва в тази дейност. Това си е ангажимент на съответните министерства", отбеляза той и посочи, че президентската институция желае да бъде партньор.

Каракачанов отвърна на Радев за футболно-расисткия скандал

Полицията си е свършила работа, без да използва сила, това е похвално. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракач...

"Ние виждаме, че от една страна имаме една мрежа на виртуални зависимости, в която все повече пропадат нашите деца, мрежата и на обездвижването, мрежата на апатията. Ние трябва да противопоставим една друга мрежа. Мрежа от съмишленици за масов спорт сред нашите деца и президентската институция просто желае и ще бъде партньор в тази мрежа на съмишленици", каза Радев. Той посочи, че тяхната инициатива ще бъде "Спортувай с президента".

"Не очаквайте, че президентът ще сложи маратонките и от утре ще тръгне да обикаля по всички игрища, стадиони, площадки и т. н. Но ние трябва да излезем от говореното за спорта като нещо абстрактно", посочи той.

Според него време е да има лична ангажираност на всички нива. "Това искам да покажа с тази инициатива, че президентът не само на думи, ние вече имаме няколко събирания, говорихме много, обсъждахме всякакви стратегии, подходи инициативи, но да, аз ще покажа, че и трябва да бъда ангажиран", заяви Радев.

А какви спортни умения показа преди време президентът - припомнете си в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Георги Илиев Митев 2 Георги Илиев Митев преди 3 седмици Профил на трол?
    ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА. Само от спортист в планината ти ще се спасиш, защото долу е полиция горе е милиция и навсякъде е авиация без комуникация. Автор: Георги Илиев Митев. Град София (2014). Трето поколение репресиран и второ относно образованието. Със средно образование. Потърпевш от полицията и военните, лекари и граждани.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Всички Чебурашки и Мурзилки да се строят по спортни гащи и червени потници на плаца пред Резидентството! Пенсионерът със зелените чорапи ще им проведе физ_зарядка.
missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...

Последно в Актуално