София приема Световното първенство по художествена гимнастика през 2018 г.

15212
София приема Световното първенство по художествена гимнастика през 2018 г.

Световното първенство по художествена гимнастика през 2018 година ще се проведе в българската столица София, в зала "Арена Армеец". Това съобщи пресслужбата на Международната федерация по гимнастика, цитирана от ТАСС и БГНЕС.

Решението е прието на заседание на изпълнителния комитет на федерацията в Лозана. В София ще се състои и Световното първенство по скокове на батут през 2017 година.

Догодина световната художествена гимнастика ще определи шампионите си в Глазгоу, Шотландия, а през 2017 г. – в Монреал, Канада.

Световното първенство през тази година бе през септември в Щутгагт, Германия.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева поздрави всички, свързани с този спорт, по повод одобрената кандидатура на страната ни за домакинство на Световното първенство.

"След 31 години, българските почитатели на най-женствения спорт, донесъл им толкова много радост и гордост с десетките си световни, европейски и олимпийски медали, отново ще станат свидетели на грандиозен спортен спектакъл, който ще доведе елита на световната художествена гимнастика в България", коментира Раева. Тя е уверена, че родната художествена гимнастика ще продължи прогреса си.

"В цялата си 65-годишна история българската художествена гимнастика, чрез своите велики шампионки и техните треньорки, е била не само винаги сред най-добрите в света, но е и един от основните двигатели в еволюцията на този красив, емоционален и женствен спорт, граничещ с изкуството! През последните няколко години поредното поколение "Златни момичета" донесе нова вълна от златни медали от Световни и Европейски първенства, световна титла и много положителни емоции, с което се утвърдихме като един от най-успешните спортове в България! Високата оценка на чуждестранните ни колеги за класата и мястото сред световния елит ни уверява, че посоката на развитие е възходяща и бъдещето на любимия ни спорт ще достига нови върхове!

Всичко това е плод на нашите общи усилия, вяра, отдаденост, отговорност и любов към българската художествена гимнастика, към нейната история и традиции, за които искам да ви благодаря!

Спечелването на домакинството на Световното първенство през 2018 г. е заслужено признание за огромния труд на всички нас - БФХГ, националните отбори, клубове, треньори и състезатели! Вярвам, че това ще е поредният стимул за нашата всеотдайна работа за просперитета на българската художествена гимнастика! Честито на всички!", заяви Раева.

Сребърен медал за ансамбъла ни по художествена гимнастика в Щутгарт

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели сребърен медал в многобоя на Световното първенство в Щутгарт. Нашите момичета з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт