Зрелище за историята: Усик смаза Джошуа и взе всичките му титли!

21285
Зрелище за историята: Усик смаза Джошуа и взе всичките му титли!
Снимка: Getty Images

Спортният свят притаи дъх за най-голямото боксово събитие до момента през годината. Джошуа срещу Усик бе двубоят, който щеше да реши съдбата на 3 от 4-те най-престижни титли в бокса (на WBA, WBO и IBF).

До момента те бяха в притежание на британския световен шампион, но 31-годишният състезател допусна поражение от надъхания си украински съперник и изгуби всичките си титли!!! 

Галавечерта Джошуа - Усик: Всичко, което трябва да знаем

Привържениците на бокса ще имат една-единствена мисъл в главата си през следващите часове. Разбира се, става въпрос за големия сблъсък ...

Галавечерта за събитието започна в 20:00 часа българско време, като освен сблъсъка между Антъни Джошуа и Олександър Усик, се състояха още 4 двубоя в различни категории с различни титли, които бяха поставени на карта - всичко за четирите срещи можете да прочетете тук!

Олександър Усик излезе изключително мотивиран на ринга и показа защо все още няма загуба на професионалната сцена, докато AJ допусна втора такава в своята кариера!

Битката между двамата се отличи с много движение по ринга, което не е толкова типично за тази категория. С успеха си Усик се превърна в третия в този спорт, който печели световната титла в две категории - полутежка и тежка. Първи това постига Ивендър Холифийлд (става абсолютен шампион в тежка категория през 1988 година, а малко след това и в тежка). Другият боец, който го постига, е Дейвид Хей. През 2008 година става абсолютен шампион в полутежка категория, а още през 2009 година, вече преминал при тежката категория, става световен шампион и там.

Усик изигра може би най-силния двубой в кариерата си. Той се защитава отлично срещу Джошуа и същевременно нанасяше много мощни удари в главата на опонента си, като безспорно най-доброто му оръжие бе лявата ръка.

Бокс: Ето кой ще излъчи мача между Антъни Джошуа и Олександър Усик

В събота срещу неделя (25-26 септември) на стадиона на футболния Тотнъм в Лондон ще се проведе зрелищната битка между британеца Антъни ...

В седми рунд изглеждаше сякаш украинецът ще повали своя опонент на земята и ще го изпрати в нокдаун, но Ей Джей някак се задържа на крака. Другият най-критичен момент за британеца бе в последните секунди.

Вместо Антъни да атакува и да търси единствения начин, по който да победи накрая (тъй като бе очевидна разликата в полза на Усик при предишните рундове), Усик остана по-активен и агресивен, а в последните секунди почти повали британеца, който се подпря на въжетата, които сякаш го спасиха.

Това е второ поражение в кариерата на Джошуа, след като преди време загуби от мексиканеца Анди Руис. Олександър Усик пък остава без поражение в своята кариера.

Очаква се скоро да има реванш между двамата, като по всяка вероятност той ще е насрочен за първото тримесечие на следващата година. Подробности обаче е очакват след няколко седмици. 

Ексклузивно: Тервел Пулев за мегасблъсъка Джошуа - Усик

Професионалният боксьор в полутежка категория Тервел Пулев коментира ексклузивно пред SportLive предстоящия мегасблъсък за световната т...

ВСИЧКО около зрелището между Джошуа и Усик можете да прочетете като последвате ТОЗИ ЛИНК! В него ще откриете много снимки и пълно описание на двубоя по рундове!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Контузии застрашават класирането на Милов и Назарян за Париж 2024

Багата слага ново начало с битка срещу 9 години по-млад руснак

Спорт по телевизията днес - 28 март 2024 г.

Кобрата: Галата ще бъде зашеметяваща, имам насрочен мач с Чар за световната титла

Голяма звезда в таекуондото ще играе за България на Игрите в Париж

Нургюл Салимова: В Рейкявик повиших рейтинга си и загрях за Турнира на претендентките

Атентатът в Москва буди опасения за терористична атака на Олимпийските игри в Париж

3 години по-късно: Рускиня взе златния медал на хваната с допинг българка

Почина един от най-активните деятели на леката атлетика в България

Краснобаева и Брезалиева с нови 5 медала за България от Световната купа в Палео Фалиро

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт