Новият Peugeot 2008 DKR16 е по-голям и по-мощен (видео)

21865
Новият Peugeot 2008 DKR16 е по-голям и по-мощен (видео)

Peugeot Sport представи актуализираната версия на 2008 DKR, с който ще атакува тазгодишното издание на рали „Дакар“. Моделът е по-голям и по-мощен.

Сравнен с предшественика си, резивираният рали автомобил, който ще участва в „Дакар’16“ е с 200 мм по-дълъг и 200 мм по-широк. В същото време клиренсът е намален, но не се уточнява с колко. Тези по 20 см дължина и широчина са наистина съществено увеличение на габаритите, но пък предния и задния надвес са скъсени. Според Peugeot Sport това е подобрило възможностите на автомобила да атакува всякакъв терен, като така е постигната по-балансирана притискаща сила между предната и задната част на автомобила. Това се дължи на на ревизирания преден капак и монтирания на покрива въздухозаборник.

 

Промените не се ограничават само с това, тъй като окачването, един от най-важните елементи при този тип автомобили, също е съществено модифицирано. 2008 DKR16 се възползва от по-добро разпределение на теглото между осите, както и от нови, едноелементни магнезиеви джанти, „обути“ от по-леки гуми Michelin.

Двойна победа за Peugeot 2008 DKR в „Пътя на коприната“

Peugeot Sport се завърна на континента и по-специално в Китай, който е най-големият пазар на марката, изправен пред ново предизвикателс...

 

Нещо повече, инженерите на Peugeot Sport са поработили и върху централно монтирания отзад битурбо 3,0 V6 двигател. Те са увеличили мощността му до 350 к.с. (+10) и максимални 800 Нм въртящ момент. Моделът продължава да разчита само на предно задвижване, като мощността към колелата се предава от надлъжно монтирана 6-степенна механична секвенциална трансмисия.

Сега остава да разберел дали Себастиан Льоб ще реши да участва в „Дакар“ с този автомобил. Решението му щеше да е базирано на резалтутите от последните тестове на автомобила, който вече приключиха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com