100% музика, емоции и преживявания в почивните дни

2101
100% музика, емоции и преживявания в почивните дни
Снимка: Софийски музикални седмици

За предстоящите почивни дни и следващата седмица ви  предлагаме красива музика, елегантни жени и положителни емоции на концертите от фестивала Софийски музикални седмици.

Eдин различен и ритмичен концерт на младото и екзотично дуо - Виви Василева - виброфон и Лукас Кампара Джинис  - китара, предстои на 19 септември в камерна зала „България“ в София и ден преди това на 18 –ти в Пловдив в „Балабановата къща“ . Чаровната, енергична и много лъчезарна перкусионистка Виви Василева, малката сестра на известния наш цигулар, наскоро взе участие в 100-тното издание на Залцбургския музикален фестивал, покорява европейските сцени и вече е у нас с партньора си от Бразилия, за да представят нова Соната за вибрафон и китара, написана от чилиеца Хавиер Контрерас. Като същата вечер ще чуете клавирни творби на Моцарт и Бах в аранжимент за китара и вибрафона, които музикантите обожават да свирят и не се отказват, независимо от новите произведения. Този концерт не ви ли звучи различно и свежо … ?

Започнаха "Софийски музикални седмици" с наситена програма и много международно участие, на пук на карантината

Тази година е необикновена за цялото човечество и за музикалното изкуство, но най-старият столичен фестивал е верен на традициите - не ...

За събота сутрин, който е останал в София, ви предлагаме елегантната идея да отидете на  матине, както са правили старите столичани. Е, тази събота 19.09 в зала НМА „Проф. Панчо Владигеров” от 11,00 ч., след сутрешното си кафе и преди обед, ще чуете Демна Гигова – виола, Сабина Йорданова – фагот, Константин Кожухаров – обой, Светозара Панайотова-Тонева, Ростислав Йовчев и Симеон Златков – пиано.

На 20 септември, 19 ч. – Камерна зала „България“  ще чуете Хор „Te Deum Adoramus” с диригент Теодора Димитрова, на рояла Зорница Гетова. В програмата: Дебюси, Морис Дюрюфле, Барток, Бритън, Ева Угалде, Ола Йейло, Рамиро Реал, Курт Биккембергс, Иван Спасов.

На 21 септември, 19 ч. – Зала СБК – „Три композиторски портрета“ – Клавирен рецитал на Александра Иванова с премиери от Стоян Бабеков, Александър Райчев и Красимир Тасков

Концертът „O sole mio” - един музикален букет от любими песни от Италия, Испания, Франция и Америка

Концертът „O sole mio” е букет от любими песни от италианския, испанския, френския и американски репертоар на XIX и XX век...

Празничният 22 септември от 19 ч. в Камерна зала „България“ ви очаква Трио Борислав Йоцов – кларинет, Матиас Гредлер - виолончело (Австрия) и Евгения Радославова – пиано. В програмата: Нино Рота, Бетовен, Брамс, Брух, Албена Врачанска

Избор на концерти има, остава да си вземете доброто настроение или то ще ви настигне в залата, настройте се на музикална вълна и приятни емоции. По време на концертите са взети всички предпазни мерки за дистанция и дезинфекция, само си носете предпазна маска в тон с тоалета. Тази есен, заради ковид наредбите, ви информираме, че концертите се изпълняват без антракт, което ги прави по-кратки от около 1 ч. и 15 мин., приблизително.

Програмата на фестивала може да намерите на на: http://sofiaweeks.com,  www.facebook.com/sofiamusicweeks

Билети на касата на Зала „България”, както и чрез мрежата на: Eventim.bg, ePay-GO, Bilet.bg и техните партньори. Билети с отстъпка за учащи и пенсионери на касите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Рок симфония "Simply the Best" с песните на Тина Търнър на 3 юни в зала 1 на НДК

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" обявиха лятно турне

Група ALI обяви два нови концерта - в Пловдив и София

Легендарният китарист Ингви Малмстийн ще свири в Пловдив през юни

Piranha и Goliath се присъединяват към концерта на Brujeria в "Маймунарника"

Емели Санде с първи концерт в България

Дивата на Скандинавия - Елза Драйзиг, с първи концерт в София

Един от най-великите съвременни пианисти - Сергей Бабаян, с концерт с оркестър "Кантус Фирмус"

Шведските легенди ABBA ще получат Рицарски орден

Иск за 3 млн. долара: Metallica загуби дело срещу застрахователите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com