Финландската метъл машина Ensiferum за първи път с хедлайн концерт у нас през април

8662
Финландската метъл машина Ensiferum за първи път с хедлайн концерт у нас през април

Армията от петимата финландци Ensiferum се завръща по-силна отвсякога:

на 13 април 2016, 20:00 ч. в столичния клуб Mixtape 5 те ще представят новия си албум One Man Army, който музикално е отнесен към следващото ниво във викинг - фолк - дет метъла, както самите Ensiferum твърдят. 

Джейми Уун води най-елитните британски музиканти за концерта в София

    Петима от най-елитните британски музиканти ще пристигнат в София, за да вземат участие в концерта на Джейми Уун, който ...

"Return of the One Man Army" Tour на Ensiferum е началото на поредицата от концерти Made in Finland, които ще се провеждат ежегодно и ще заливат българската сцена с качествена финландска музика, разкриват организаторите от АРТ БГ. 

Билетите са в мрежата на Eventim от сряда, 21 октомври на цена от 39 лева за първите 100 билета и 45 лева редовна цена. В деня – 50 лева.

Ensiferum се сформират през 1995 г, когато китаристът Маркус Тойвонен и барабанистът Киммо Миеттинен, повлияни от финландския фолклор, създават ”героичната викинг група”, както те описват стила си. Голяма част от текстовете им са базирани на финландския епос Калевала. Следват 6 силни албума- епични, героични, мелодични, от които последният One Man Army от 2015, е революция в собственото им творчество. 

One Man Army, първоначално аналогов дългосвирещ запис, бе осъществен между септември и ноември на 2014 в сътрудничество с отличения с награди продуцент Анси Киппо (Children Of Bodom, Impaled Nazarene, Entwine, и т.н.) в 'Astia-Studios', Лапеенранта, Финландия. Той е възхвала на единадесет героични псалми на победата. 'Процесът на композиране беше бавен, както винаги, допълва Хинкка относно процеса по създаването на One Man Army.

Мощно българско участие в шоуто на Eve

Остава малко повече от месец до дългоочаквания концерт на хип-хоп сензацията EVE. Заради неотложни ангажименти в Холивуд певицата отлож...

„Преобръщахме всички частици, ноти, акорди надолу с главата, за да се уверим, че сме постигнали възможно най-добрия резултат. Съкратихме реалното количество парчета и аранжирахме инструментите по-мъдро. Процесът на запис беше не по-малко дълъг и труден“, продължава той, „но удовлетворяващ и изпълнен с невероятни мигове. Записвахме инструментите и ги включвахме непосредствено, вместо да сглобяваме парчетата от стотици записи и да ги модифицираме след това'

Ensiferum +guests (TBA) - 13.04.2016, Club Mixtape 5, 20:00 h

Билети в мрежата на Eventim, първите 100 на цена от 39 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com