Хиляди почитат паметта на суперзвездата Авичи

8364
Хиляди почитат паметта на суперзвездата Авичи
Снимка: Getty images/Guliver

Хиляди са се събрали в центъра на Стокхолм, за да почетат паметта на световноизвестният DJ Авичи (Avicii), който бе открит мъртъв вчера (20 април) в Маскат, столицата на Оман.

Полицейски източник съобщи по-рано, че няма подозрителна престъпна активност около смъртта на суперзвездата. Източникът пожела да остане анонимен, но заяви, че след две аутопсии не са намерени никакви следи за престъпна активност в причината за смъртта на 28 годишния мъж.

За кончината му бе съобщено късно снощи от негови музикални представители. „С огромна скръб ви съобщаваме за загубата на Тим Берлинг, познат още като Авичи. Той беше намерен мъртъв в Маскат, Оман този следобед на 20-ти април. Семейството му е съсипано и всички ние искаме да уважим тяхната нужда от лично пространство в това трудно време. Няма да бъдат давани по-нататъшни изявления“, се пише в официалното изявление за смъртта му.

По-рано днес в Маскат беше забелязан братът на диджея, който е пътувал по спешност. Официално становище за точната причина за смъртта на музиканта все още няма.

В социалните мрежи се появиха снимки на Авичи в последните дни преди смъртта му. На тях той е в луксозен хотелски комплекс в Маскат.

Много звезди, с които той е работил през годините, написаха в Twitter, че са потресени от новината за смъртта на музиканта. Най-трогателни са поредицата от туитове на музиканта Нийл Роджърс, който пише „плача в самолета. Дано да не изнервям пътниците около мен”. Малко по-късно споделя „Тим, твоето семейство има моите най-сърдечни съболезнования. Ти беше моят малък брат. Винаги ще те обичам”.

На 29 март 2016 г. Авичи обяви край на публичните си изяви и турнета заради проблеми със здравето, които музикантът отдава на алкохол. „Беше лудо приключение. Започнах да продуцирам, когато бях на 16, на 18 започнах да ходя по турнета”, казва Авичи в интервю пред списание "Билборд". „Когато погледна назад в живота си си мисля: Леле, аз ли направих всичко това? Беше най-доброто време в живота ми, но си имаше и своята цена, много стрес и тревога”, споделя още той в същото интервю.

Именно на живота зад кулисите, всичкия стрес и здравословните проблеми е посветен и биографичният филм за него „Авичи: Истински истории”.

Тим Берглинг е роден на 8 септември 1989 г. в Стокхолм. Той започва кариерата си, като направи ремикс на музикалната тема от видеоиграта Lazy Jones, a по-късно записва собствената си песен „Lazy Lace“, която скоро била пусната от Strike Recordings.

Неочаквано почина световноизвестният DJ Avicii

Тим Берлинг, шведски диджей и продуцент известен още, като Авичи (Avicii) почина на 28 години, съобщиха световните медии, а по-късно но...

В музиката му са повлияли особено Laidback Luke, Steve Angello, Tocadisco, Daft Punk, Ерик Придз и Axwell. След като печели наградата на програмата на Пита Тонга Fast Trax, Авичи получил много предложения и през април 2008 година пуснал песента „Manman“ с лейбъла на Тонга Bedroom Bedlam. През май същата година той подписал договор с At Night Managmenet и Vicious grooves.

Списание „Форбс“ през 2013 г. го определи като един от десетте най-високо платени диджеи на света с годишни приходи от над 20 милиона щатски долара.

„Моите избори и кариера никога не са били движени от материалното, въпреки това съм благодарен за всички възможности и комфорт, които моята популярност ми предостави“, пише той на фенове през 2016-та година след като става ясно, че прекратява турнетата си.

„Знам, че съм благословен да пътувам по света и да изпълнявам музиката си, но така остава твърде малко време за човекът, който не съм на сцената“, пише още той. „Искам да съм наясно със себе си. Всичко беше само заради самият успех. Това вече не ме прави щастлив“, казва Авичи пред списание „Ролинг Стоун“ през септември 2017-та година, малко преди да излезе неговият албум Авичи (01), последният му запис. „Електронната музика започна да става твърде популярна преди четири, пет, шест години, когато парите станаха всичко. От този момент нататък аз спрях да се асоциирам с електронната музика“, казва още той в интервюто си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Сопраното Фатма Саид изправи публиката на крака по време на първия си концерт в България

Рок симфония "Simply the Best" с песните на Тина Търнър на 3 юни в зала 1 на НДК

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" обявиха лятно турне

Група ALI обяви два нови концерта - в Пловдив и София

Легендарният китарист Ингви Малмстийн ще свири в Пловдив през юни

Piranha и Goliath се присъединяват към концерта на Brujeria в "Маймунарника"

Емели Санде с първи концерт в България

Дивата на Скандинавия - Елза Драйзиг, с първи концерт в София

Един от най-великите съвременни пианисти - Сергей Бабаян, с концерт с оркестър "Кантус Фирмус"

Шведските легенди ABBA ще получат Рицарски орден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com