Никога нямаше да го забрави, затова го последва

11417
Никога нямаше да го забрави, затова го последва
Снимка: Facebook

Изпълнението, което ще ви помогне да разберете текста.

Точно 2 месеца след смъртта на близкия си приятел Крис Корнел още един идол на цяло поколение сложи край на живота си – Честър Бенингтън, вокалист на Linkin Park.

Датата на смъртта на Честър е денят, когато неговият покоен колега и приятел щеше да навърши 53. През май, по повод внезапната кончина на Крис Корнел, Бенингтън адресира до него писмо в Twitter:

„Миналата нощ сънувах „Бийтълс“. Събудих се и докато в главата ми още звучеше Rocky Raccoon, видях загриженото изражение на жена ми. Тя ми каза, че малко по-рано моят приятел е намерен мъртъв. Мисли за теб нахлуха в главата ми и заплаках. Аз все още плача – с тъга, но и с благодарност, защото ти и красивото ти семейство споделихте с мен някои много специални моменти. Ти ме вдъхновяваше по много различни начини, за които нямаш и представа. Твоят талант беше чист и ненадминат. Гласът ти беше радост и болка, гняв и опрощение, любов и сърдечност – всичко това събрано заедно. Предполагам, че всички се чувстваме така. Ти ми помогна да разбера това. Пуснах си видео как пееш A Day In The Life на „Бийтълс“ и си помислих за съня ми. Харесва ми да мисля, че ти се сбогува по свой си начин. Но не мога да си представя свят, в който теб те няма. Моля се да откриеш покой в следващия си живот. Изпращам цялата си любов на жена ти, децата, приятелите и семейството.

Благодаря ти, че ми позволи да бъда част от живота ти.

С цялата си любов,

Твой приятел"


Всички в обкръжението на вокалиста разказваха за това колко тежко той е приел смъртта на Крис. Според негови приятели двамата са били толкова близки, че Честър не е бил същият след смъртта на Корнел.

„На репетицията Честър се задавяше по средата на песента – сподели Майк Шинода в коментар след трагичните събития през май. "А когато правихме телевизионния запис, той пропусна последните няколко реда, не можа да завърши песента. Феновете плачеха в публиката”. Именно заради тяхната близост по време на погребението на Крис Корнел Честър изпълни песента "Hallelujah".

Преди седмици вокалистът коментира, че винаги може да се намери нова перспектива в живота. Въпреки това, той избра рождения ден на своя приятел Крис да сложи край на живота си.

Никой никога няма да разбере какво точно си е мислил преди да го направи. Ще се опитваме, ще разсъждаваме и ще се питаме, но ще забравим. Ще забравим и то скоро, още щом споделянето на песни във Facebook приключи. Защото това е нашата съпричастност.

Те двамата обаче са там някъде. Така реши Честър...сигурно защото е знаел, че болката няма да отмине. Там обаче нея я няма. Тези, които оставаме и сме белязани от музиката им, обаче нямаме право да тъжим. Ще останем и ще продължим да се припознаваме във всяка една сричка от техните текстове. Те го заслужават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Сопраното Фатма Саид изправи публиката на крака по време на първия си концерт в България

Рок симфония "Simply the Best" с песните на Тина Търнър на 3 юни в зала 1 на НДК

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" обявиха лятно турне

Група ALI обяви два нови концерта - в Пловдив и София

Легендарният китарист Ингви Малмстийн ще свири в Пловдив през юни

Piranha и Goliath се присъединяват към концерта на Brujeria в "Маймунарника"

Емели Санде с първи концерт в България

Дивата на Скандинавия - Елза Драйзиг, с първи концерт в София

Един от най-великите съвременни пианисти - Сергей Бабаян, с концерт с оркестър "Кантус Фирмус"

Шведските легенди ABBA ще получат Рицарски орден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com