Сензацията Fabrizio Parisi отново покани българи за новото си парче – I Can Survive

16545
Сензацията Fabrizio Parisi отново покани българи за новото си парче  – I Can Survive
Снимка: Личен архив

Fabrizio Parisi е едно от най-актуалните имена на европейската хаус сцена и не случайно вече близо година води собствено едночасово шоу по престижното Italia Radio 1 всяка седмица, заедно с имена като Benny Benassi,The Cube Guys, Federico Scavo, Luca Guerrieri, Flashmob, Gianluca Vacchi, а от няколко месеца сетовете му са част и от плейлиста на радио Ibiza. Когато става дума за вокъл хаус проектите му обаче, вече традиционно той търси диаманти в България.

I Can Survive е най-новата му колаборация, чиято аудио премиера беше на 5 септември и моментално завладя родния радиоефир и всички онлайн платформи. Парчето го събира с двама български артисти, с които работи за пръв път.

Върху завладяващия хаус бийт Fabrizio работи заедно с едно от най-интересните явления в българската електронната сцена – продуцентът The Editor. Зад псевдонима се крие енигматичен български саунд-дизайнер завършил най-престижното музикално висше училище – Бъркли Колидж, със специалност „Електронна музика и саунд дизайн“ и замесен в много проекти на световно ниво.

Зад микрофона, като автор на текста и съавтор на музиката, застава талантливата Veneta, която успя само за няколко години да стане един от любимите хаус вокали на големите имена в бранша. В началото на 2019-а гигантът Sony я забеляза и издаде нейната песен Feeling Good.

След 11 седмици поред на върха на българския еърплей чарт (и общо 49 седмици в Топ 10) с първата си колаборация с български глас – Sunbeams; максимална ротация в MTV Dance вече точно година на втория си проект с български вокали – Aurora; и тотален успех на третия си опит с български привкус – Tell Me Right, която и в момента е в челните десетки на много европейски класации, Fabrizio Parisi отново дава заявка за „най-слушано“ клубно парче с I Can Survive.

Видеото към трака направи своята премиера преди часове. То е дело на True Story Production. Седем дни true story („истинската история“) на един от режисьорите на компанията са запечатали най-красивите кътчета на Италия - Амалфи, Капри, Позитано, Соренто. Клипът се отличава с изчистен, чилаут сюжет на фона на най-добрия декор – природата и носи усещане за вечно слънце и горещите емоции.

За артистите:

Fabrizio Parisi е сред най-актуалните имена на европейската хаус сцена с повече от 2500 партита на живо по цял свят, близо 51,5 милиона гледания в Youtube и 1,25 милиона стрийма в Spotify. Роден в Базел, Швейцария, в семейство на известен италиански музикален мениджър и българка, той започва да се занимава с пиано едва на 6. В последствие овладява и барабаните, а в началото на 90-те се запалва по грамофоните и става DMC шампион на България през 1995 г. Кариерата му се развива паралелно в Италия, България и Турция.

В края на 2017 г. заедно с MiYan и народната певицата Гергана Димитрова – Белонога, пускат етно-хаус песента Sumbeams, която се превръща в едно от най-ротираните парчета в топ клубове в Ибиса, Египет, Гърция, Ливан, Италия, България, Турция. Само за 15 дни след излизането си тракът заема второто място в Топ 100 на Shazam за България, първо място във всички възможни радио и телевизионни класации, както и влиза в топ 20 на чартове по цял свят – Египет, Израел, Турция, Гърция. Песента прекарва общо 49 седмици в топ 10 на официалния еърплей за България, като 11 от тях е на 1 място. Достига 38-мо място в официалния европейски Топ 100 чарт.

Близо година по-късно се завръща в България и с новия си лейбъл Hybrid Sound Record,съвместно с продуцента WahTony, създава етно-хаус хитa Aurora (отново с вокала на Белонога), които и до днес е на най-висока ротация в MTV Dance за Европа и Азия, и оглави безапелационно класациите отново. През март 2019-та обедини сили с най-големия лейбъл у нас – Virginia Records, и заедно с една от най-младите им изпълнителки – Ева Пармакова и WahTony, записват хита Tell Me Right, която половин година по-късно още е в Топ 10 на много страни от Източна Европа, и също като Aurora е на най-висока ротация в MTV Dance.

The Editor

The Editor е продуцент на електронна музика. През 1996 г. започва да се занимава професионално с музика. Дипломира се в Бъркли със специалност “Електронна музика и саунд дизайн” Създава една от водещите композиции в култовата компилацията “Buddha Bar Classical-Chillharmonic”, издадена от George V Records. Участва като саунд дизайнер в проекти на Tracktion и Audio Kit Pro D1, където създава звуци и тембри за водещите им синтезатори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Иво Димчев на най-големия фестивал в Словакия заедно с Queens of the Stone Age и още звезди

Миро направи впечатляващ The Grand Finale в "Арена София" (СНИМКИ)

МОЛЕЦ с нова песен и пореден разпродаден концерт (ВИДЕО)

ALI представят видеото на "The List" с премиера на живо тази събота

Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън записаха обща песен (ВИДЕО)

Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на Капана Фест в Пловдив

Приключенията на Нотичка - в търсене на истинския Моцарт в неговите най-известни композиции

Българите Caliberty ще подгряват Брус Дикинсън на 16 юли в София

От Ню Йорк в София: съвременната Кармен Клементин Марген в София на 31 май по покана на Соня Йончева

P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com