Техно сцената има нова кралица! SOLAR води Amelie Lens

11186
Техно сцената има нова кралица! SOLAR води Amelie Lens
Снимка: KEY Events&Communication

След първия SOLAR за годината с участието на великите Marco Carola и Paco Osuna серията от специални събития продължава на 6 март! Този път главно действащо лице ще бъде една от най-търсените техно диджеи в момента – актуалната Amelie Lens, заедно с Marcel Fengler, Milo Spykers и Liubo Ursiny. Четиримата артисти ще посрещнем на втория SOLAR за годината в зала 3 на НДК, а билетите са почти изчерпани.

В центъра на събитията ще видим жената, която за няколко години постигна това, за което други артисти мечтаят през целия си живот. С усет към детайлa и непоклатима решителност Amelie Lens навлиза на световната сцена като експлозия, която не може да бъде удържана. Родена в Антверп, тя се влюбва в техното от пръв поглед по време на Dour Festival в Белгия, когато е само на 15 години. Няколко години по-късно тя вече има собствени клубни вечери в родния си град, като в същото време се отдава и на продуциране.

„Започнах да правя ремикси само за себе си с по-стари парчета, но представени по различен начин“

Това сливане на вече познато техно звучене с бързи и модерни нотки определя звученето на Lens до днес.

Смесица от стари и нови техно записи, бързи и пулсиращи, хипнотични и заредени с енергия“ – така Richie Hawtin описва музиката ѝ, зашеметен от нея по време на Amsterdam Dance Event.

Дебютният ѝ релийз се появява чрез италианския лейбъл Lyase, а скоро след това издава и три парчета за лейбъла на Pan-Pot, Second State. Останалото е история, защото от тогава Lens събира тълпи от фенове, както на клубните си участия така и в пиковите часове на фестивали като Sonar, Time Warp, Awakenings и други. В началото на 2019 година легендарният лейбъл Drumcode отбелязва 200 релийза и моли Lens да направи ремикс на “Teach Me” – важен момент в кариерата ѝ, който показва възхищението на Adam Beyer към нея или както той самият казва: „Amelie е сред малкото диджеи с подобна енергия и страст - няма как да не усетиш, докато я гледаш и слушаш“.

Със собствени клубни вечери, наречени EXHALE, собствен лейбъл LENSKE и подкрепата на редица имена като Marcel Dettmann, Ben Klock, Ellen Allien и Rødhåd, историята на новата техно звезда e все още в самото си начало.

SOLAR води и още двама успешни артисти, които ще направят първия петък от месецa незабравим! Първи е диджеят, продуцент и собственик на лейбъла Index Marcel Fengler (IMF), Marcel Fengler. Немският артист е определян като „един от най-ярките техно диджеи“ (Resident Advisor) с „добре изработени продукции“ (FACT) и „уникален, многопластов талант “ (Electronic Beats). През последните две десетилетия Fengler развива динамичен стил, който го прави и един от първите резиденти на популярния Берлински клуб, Berghain/Panorama Bar.

Не на последно място е белгиецът Milо Spykers! Той ще се включи към лайнъпа на 6 март в зала 3 на НДК. Още от началото на кариерата си, когато започва да пуска в ъндърграунд клубове в Антверп през 2016, той моментално привлича вниманието на феновете. Миналата година е поканен да се включи към обещаващия лейбъл на Amelie Lens, Lenskе, където издава дебютното си EP, a тази година предстои и второто му, което очакваме с нетърпение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Тейлър Суифт пусна нов двоен албум "The Tortured Poets Department" (ВИДЕО)

Новият албум на Pearl Jam: Добрата стара банда с ново звучене (ВИДЕО)

50 години на сцената: Орлин Горанов празнува с турне и бляскав спектакъл в зала 1 на НДК

Братята Cavalera ще разтресат София на 15 юли

Suicidal Tendencies ще свирят на третия ден на Hills of Rock 2024

Стинг, Deep Purple и Алис Купър на джаз фестивала в Монтрьо

Иво Димчев на най-големия фестивал в Словакия заедно с Queens of the Stone Age и още звезди

Миро направи впечатляващ The Grand Finale в "Арена София" (СНИМКИ)

МОЛЕЦ с нова песен и пореден разпродаден концерт (ВИДЕО)

ALI представят видеото на "The List" с премиера на живо тази събота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com