Валери Симеонов за акция "Шум": Сега в Слънчев бряг може да се спи

3593
Валери Симеонов за акция "Шум": Сега в Слънчев бряг може да се спи
Снимка: БГНЕС

Не е редно аз давам оценка дали курортите са станали по-тихи. Аз не пропускам почти всеки петък да си направя официална или неофициална проверка. Сега вече на Слънчев бряг може да се спи. Продължава обаче законът да се нарушава. Това заяви в ефира на БНТ вицепремиерът Валери Симеонов по повод подетата от него акция "Шум" в курортен комплекс "Слънчев бряг".

Продължавам да твърдя, че заведенията трябва да бъдат съборени, защото са в нарушения на закона. Предполагам, че ще има опит за спасяването на тези заведения, защото са на знакови фигури от ъндърграунда, отбеляза Симеонов по отношение на култовите заведения на плажната ивица в курорта. Не съм се фиксирал в шума, фиксирал съм се в това българският туризъм да стане по-печеливш.

Симеонов: Има прекалено много забележки по текстовете на Закона за доброволчеството

Има прекалено много забележки по текстовете на Закона за доброволчеството. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов след заседанието на ...

Разделянето на курортите на "тихи" и "шумни" са глупотевините на министър Ангелкова, смята Симеонов. Как да разделите един курорт на тихи и шумни зони, попита риторично вицепремиерът. Това са глупотевини, опити за уреждане на някакви хора. Аз съм подал сигнал срещу Министерството на туризма в прокуратурата. Нямам лична битка с никого, искам законите да се спазват в България от всички - това е моята битка, каза Симеонов.

Казусът с търговците на горива

Смисълът на срещата с търговците и дистрибуторите на горива беше да се обърнат към мен за съдействие и ще го получат. Ние сме на една позиция, че това е отвратителен лобистки закон, насочен срещу малкия и среден бизнес. Тук става дума за прокарване на лобистки текстове, прокарани от отделни хора. Не е вярно, че този закон е на групата на Обединените патриоти, коментира Симеонов по отношение на регистрацията на фирмите, които търгуват на едро и дребно с горива.

Последният, който ще защитава сивия сектор, съм аз. Валери Симеонов посочи, че според него "Лукойл" е в сивия сектор, тъй като не се отчита на държавата. Ако този закон мине, цените на горивата ще скочат, прогнозира още вицепремиерът. Така големите фирми щели да монополизират пазара и нямало да има конкуренция. Пред малките търговци се поставят неизпълними изисквания. Симеонов коментира и отделни текстове по закона, като заключи, че целият сектор се набутва в ръцете на няколко души, а малките "просто ги изхвърлят". Не трябва да се позволява монополизация, на който и да е бранш в България, категоричен бе още вицепремиерът.

Валери Симеонов: Строителството на втори лифт в Банско е възможно

Строителството на втори лифт в Банско е възможно, но работата все още не е свършена. Това каза вицепремиерът по икономическата и демогр...

Вторият лифт на Банско

Аз нямам лични битки със "Зелените". Когато става въпрос за подвеждане на международни институции, не може да стоим отстрани и да гледаме как се блокира развитието на зимния туризъм в България. Успяхме с колегите за четири дни да се срещнем в ЮНЕСКО и успяхме да ги убедим, обясни вицепремиерът.

Спорният момент е екологичната оценка. Отговорът е "не". Такава е необходима да се прави при устройствено планиране. Нека да не забравяме, че става въпрос за една зона, която е концесионирана, която е буфер в парк "Пирин". Лъжите на "Зелените" този път бяха разобличени, смята лидерът на НФСБ.

Според него концесионерът няма преки ползи от втория лифт, той просто ще намали чакането на хората. Дай Боже да се изгради новият лифт, защото това е спасението на България. Няма никакъв риск за Пирин. С това решение на ЮНЕСКО международните институции са си казали думата, поясни още Валери Симеонов.

Симеонов за ЮНЕСКО и Пирин: Бяха заблудени, като им се обясни - разбират

Опитахме се да запознаем максимален брой делегации с истинското положение в парк "Пирин", защото се оказа, че голяма част от членовете ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика