X
 
 

Има ли решение на проблема с ромите в България?

43648 17
Има ли решение на проблема с ромите в България?
Снимка: БГНЕС
Конфликтът между българи и роми отново ескалира и то с невиждана в последно време сила.

Първо напрежението в Гърмен, а след това и сблъсъците в "Орландовци" отново повдигнаха въпроса за ромската интеграция.

Събориха 5 незаконни къщи в Гърмен

Приключи събарянето на постройките в кв. Кремиковци в Гърмен. Следващият етап за събаряне на постройките е определен за 13 юли, ког...

Има ли решение проблемът с ромите в България? Как могат те да бъдат интегрирани? Какво трябва да направи държавата? Какви са настроенията в обществото? Кой печели и кой губи от продължаващата изолация на ромите?

Заявете своята позиция!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 17 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Проблемът с ромите е повече от 65 години. А ко трябва да им се разреши проблема, да се организират и да блокират Позитано 20 / БКП БСП, / Врабча 23 / АБВ/ и Витошка 19, / Движение 2001 на Татяна Дончева, Там са ВИНОВНИЦИТЕ, ДА ИМАМЕ ПРОБЛЕМ В БЪЛГАРИЯ С РОМИТЕ. Направиха ги извън категорията Хора, като ги дъмгосаха в личните им карти ЦИГАНИН. Набутаха ги в ГЕТА, без канализация, ток, вода. виж още ›› Как се живее 65 години ги в ГЕТА , без канализация, ток, вода. Потънаха 65 години в мърсотия, сега се чудим, защо имаме проблеми с тях, та те имат проблеми и с нас, от лагерите, изселванията и убйствата.
 • Анонимен 16 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Защо няма работа,медицински грижи,жилища,газификация за братята и сестрите Роми.......има ли държава и къде е ако го има.....?крадливата държава се грижи единствено за етническите българи и е факт...но БГ също родина на турци,роми,руснаци,арменци освен българина и е дълг на държавата и корумпираните политици да се грижат еднакво с всички.........
 • Анонимен 15 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Да, има решение и то е само едно - казва се АК-47 !
 • Нико 14 Нико преди 4 години Профил на трол?
  1. Помощи за деца само на образовани родители! 2. Неграмотните без право да гласуват! 3. Разрушаване незабавно на всички незаконни мангалски постройки, колиби, коптори! България няма да става държава гето! 4. Разните НПО-та и хелзнински комитети да съсредоточат усилията си върху ограничаване на циганската раждаемост, вместо продажнически да развяват някакви измислени нарушения на правата на едно м виж още ›› алцинство, което не познава задължения. 5. Независимо от гореизброените, смятам, че няма да се мине без задължителна кастрация и стерилитет на мангалите. Просто нещата са стигнали твърде далеч и без брутални незабавни мерки още след броени години ще е безнадеждно положението.
 • Анонимен 13 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Ограничаване на раждаемостта до максимум 2 деца, никакви помощи, ако не учат - но не фиктивно записване в училище, никакво гласуване за неграмотните без основно образование и обособени резервати, където сами да изработват продукция и да се самоиздържат, като резерватите в Америка! И жестоки санкции при кражби, незаконна сеч и разходки с каруци из градовете! А що се отнася до плащането на данъци виж още ›› и сметки - това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на първо място!
 • Анонимен 12 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Да обобщя №10 и №11: И ако някой циганин не може сам да изпълни точките зададени от №10 да се осигурят Трудово-възпитателни-образователни общежития в близост до завод или държавна ферма (№11) със строг дневен режим-график --- часове за работа, сън, образование, културно и битово възпитание, задължителна баня и пране, културно хранене в стол с питателна храна. Алкохол и забави в много премерени кол виж още ›› ичества.
 • Анонимен 11 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  На всички неграмотни цигани, държавата да осигури работа в селското стопанство и чистотата (бачкане всеки ден, да видим ще имат ли време за кючеци, далавери, кражби и безчинстване...)
 • Анонимен 10 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  1. Задължително образование до 12 клас; (малкия манго не ходи на училище - спиране на детските и помощите за 6 месеца); 2. Повече от 3 деца - няма семейни помощи (значи за имотни и могат да си позволят повече деца:; 3. След 1 година безработица и отказ от работа - спиране на помощи, детски и други ...;
 • Анонимен 9 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Има начин за излизане от катастрофата. Дано думите ми ги прочете някой, който може да даде такова предложение в НС. Начинът е изменение на Наказателния кодекс - да се предвиди ДЪЛГОГОДИШЕН ЗАТВОР за хора, детето на които е напуснало училище преди 16 години или не полага поне минимални усилия да напредва в училище според възможностите си. Родители, чиито деца не учат, отиват в затвора за дълго и виж още ›› не могат да създават нови деца. Родителските права им се отнемат незабавно и децата се дават за осиновяване в скандинавските страни - там приемат за осиновяване и циганчета. Такъв закон ще вразуми родителите, които продават дъщерите си за сватба 12 годишни и от следващата година те започват да раждат. На 21 г. имат вече по 9 деца. Само дългогодишният затвор ще преустанови това. Иначе след 20 год. няма да можем да плащаме пенсии заради детските им надбавки.
 • Зъл Дух 8 Зъл Дух преди 4 години Профил на трол?
  Циганите трябва да бъдат изгонени от България !!!
Нагоре