X
 
 

Какво мислите за пенсионната реформа?

113561 4
Какво мислите за пенсионната реформа?
Снимка: Gettyimages
Пенсионната реформа е една от най-обсъжданите теми от седмици насам.

Съгласни ли сте с решението да имате избор къде да отиват 5-те процента от вноските Ви за пенсия - в частен фонд или в НОИ? Какво би променило то? Ориентирате ли се в пенсионната система? Какво мислите за вдигането на възрастта за пенсиониране, за размера на пенсиите и за плащането на пенсионни вноски?

"Ай Ен Джи" предупреждава: След 45 години 100 работещи ще издържат 94 пенсионери

Осигурителните системи, основани само върху първия стълб от пенсионното осигуряване в България (работещ на разходопокривен принцип, при...

Заявете своята позиция!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Да нямат право на никакъв вид пенсия хора които не плащат данъци и осигуровки в България.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Искам да попитам управляващите след 10-15г когато мангалите станат повече от Българите от къде ще вземат пари за помощи и пенсии? Някой има ли представа колко ще нараснат заради мангустите осигуровките? В частен фонд или ной все е тая къде ще идат парите за пенсии , краде се еднакво на всички нива и където и да се вкарват парите все ще ги откраднат.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Време е да осъзнаем, че пенсионна система основана на общи вноски, и/или задължителна е тихо убийство за един народ. Появяват се все повече и повече паразити, изчезват все повече и повече дарители. В резултат остава едно обещание което вече е затруднително да бъде спазвано. Поради това държавния апарат започва да дере по 2 и по 3 кожи от малкото останали балъци. Хайде сега всеки нека си сметне. О виж още ›› т 1000 лв. заплата след данъци и осигуровки, за трудещия се остават към 600 лв., сега махаме ДДС и акцизи/бензин, алкохол, цигари/. Така от 600 лв. вече всъщност едва за 500 лв. ще се купят стоки и услуги. От всеки заработен лев до работника и служителя достигат едва 0.5 лв. в крайна сметка. Работник в завод или пазач работят на смени между 8 и 12 ч. Нощни и дневни. Често отпуски няма понеже няма кой да замести колегата. Когато някой се разболее, другите трима пазачи стават луди от работа. ДА НО ТОВА Е ТРЕТА КАТЕГОРИЯ ТРУД. Цирков артист и водолаз са първа или втора категория. Е колко често се гмурка човек? Колко често излиза на сцена? ДА НО ТОВА Е ПЪРВА ИЛИ ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД. Дефекта на тази система е невъзможно да бъде поправен, дефектна е в самата система. Всички опити за поправка водят до ускорен край. НОИ се закрива преди на НОЙ да му потъне гемията окончателно. Създават се частни пенсионни фондове/и сега ги има/, с различен рисков профил. Всеки се осигурява за собствена сметка за собствено желание. Осигуряването е напълно доброволно, за стимулиране се ползва данъчно облекчение. Отпада възраста за пенсиониране. Всеки човек съгласно това каква сума се е натрупала, може да получи конкретна пенсия от всеки един момент нататък. Създават се солидарни пенсионни фондове подобно на НОИ, но частни и доброволни. Всеки може да реши каква част от вноската която сам е определил в кой фонд да отива. Държавни пенсии се дават срещу заслуги пред отечеството, общия им брой и сума не може да бъде надхвърлян. Социални държавни пенсии са възможни но само за изключителни случаи на стойност 1/5 от МРЗ, и пак общия им брой и сума не може да бъде надхвърян. Пари за горните 2 вида пенсии идват само и единствено от ДДС.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  \"Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации...\"
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...