X
 
 

Без нарушения минават частичните избори в Глоджево, Лом-Черковна и Мирянци

1282 0
Без нарушения минават частичните избори в Глоджево, Лом-Черковна и Мирянци
Снимка: Actualno.com
Без нарушения върви провеждането на частичните местни избори, които се провеждат днес в град Глоджево и село Лом-Черковна в Русенска област, предаде БГНЕС.

Към 10 часа избирателната активност в Глоджево е била 15,77 %, а в Лом-Черковна – 15,09%. Общият брой гласоподаватели в града е 3013 души, като до 10 часа вотът си са дали 475 души.

До изборите в Глоджево се стигна, след като досегашният кмет подаде оставка заради неразбирателство с общинския кмет на Ветово, в чиято община е град Глоджево. Кандидатите са Адем Хаджимемишев от ДПС, който е временно изпълняващ длъжността, Мустафа Яхя от ДОСТ и Ахмед Чилхасан, издигнат от инициативен комитет.

Нарушенията за местните избори през 2015 година - незначителни

Пет от 200 проверени физически лица, които са били дарители на местни коалиции и инициативни комитети по време на местните избори през ...

Според местните жители най-важното е кметът да милее за града и да се опита да се справи с най-неотложните проблеми – инфраструктурата и безработицата.

Това обаче ще е сложна задача за новия кмет, тъй като в момента община Ветово отново е без бюджет, след като кметът на общината Георги Георгиев върна за ново разглеждане приетия от ОбС бюджет за 2017 г. Така отново се влиза в спиралата, от която във Ветово не могат да излязат четвърта година – общината да работи без гласуван бюджет и без пари за малките населени места.

Нормално протичат и частичните избори за кмет в пазарджишкото село Мирянци, съобщават от общинската избирателна комисия. Кандидатът за кметския пост е един, издигнат от Инициативен комитет, отбелязва БНР.

До провеждането на изборите в Мирянци се стигна, след като досегашният кмет Атанас Минчев подаде оставка веднага, след като правителството на Борисов се оттегли от властта.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители