Борисов в Пазарджик: Европа вярва на ГЕРБ и знае, че България трябва да бъде сред челните държави в ЕС*

3475
Борисов в Пазарджик: Европа вярва на ГЕРБ и знае, че България трябва да бъде сред челните държави в ЕС*
Снимка: Пресцентър ГЕРБ

България е изпълнила всички изисквания от Маастрихт – ние сме отличниците в Европа. Европейските ни партньори знаят, че страната ни трябва да бъде сред челните държави в ЕС. Това ще се случи, само ако след 26-ти март продължим да имаме прогнозируемо правителство и знаят, че могат да ни вярват. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Пазарджик.

Той подчерта, че доверието към България може да бъде сериозно разклатено, ако Корнелия Нинова продължава да има неоснователни претенции към ЕС. „В Брюксел нямат нужда от тропачи по масата, които обаче искат да им се плащат милиарди. Никой друг не е давал пари за България, освен ЕК. Всички други са ни взимали“, заяви Борисов. По думите му, България има най-ниския външен дълг – 27%. „Дългът ни е бил най-висок в управленията на БСП“, коментира Борисов. Той обясни, че България трябва да влезе в Еврозоната.

Бойко Борисов: Недопустимо е дори да става дума за управление на БСП

БСП лъже, че водата от Девин ще отиде за Пампорово. Това е фалшива новина. Ако беше вярно внушаваното от БСП, нямаше да отпуснем 2,5 мл...

Според бившия премиер страната ни е заслужила доверието на Европа, защото е разрешила проблема с миграцията. „Направихме 140 км. възпиращо съоръжение и опазихме външната граница на ЕС. Получихме 320 милиона лева помощ от ЕК, благодарение на усилията ни“, обясни Бойко Борисов. По думите му, след управлението на ГЕРБ държавните параметри са в изключително добро състояние. „Заварихме 5,5% дефицит, а в момента държавният бюджет е на излишък. Успяхме да изплатим 6,2 млрд. живи пари за борчове, взети от стари управления, без да се усети от хората“, каза Борисов. Той обясни, че благодарение на факта, че в България има най-ниските данъци в Европа, са привлечени хиляди фирми от съседни на страната ни държави. „Затова икономическият ръст достигна 3,6%“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира, че има различие в позициите на Корнелия Нинова и президента Румен Радев. „Защо БСП казва, че ГЕРБ е разрушила държавата, а президентът Радев заяви пред целия немски бизнес, че България е изключително стабилна икономически? Днес разбрах защо от думите на Корнелия Нинова – защото Радев е президент на ГЕРБ. Служебното правителство също е на ГЕРБ“, каза лидерът на ГЕРБ. Той обясни, че Нинова е казала кои от служебните министри са били на дадени постове по време на кабинета „Борисов“. „Президентът Радев също бе командир на най-голямата ни въздушна база в Граф Игнатиево и командир на военно-въздушните сили в България в правителството на Бойко Борисов. Нинова ми отвори очите - вече не можем да казваме, че президентът не е от ГЕРБ. Ужасна обида към Радев е това, което говори Нинова“, заяви Борисов.

Председателят на ГЕРБ изтъкна, че Екатерина Захариева е била моторът в постигнатата от ГЕРБ реформа в съдебната система. „Хората имат нужда от справедливост, което трябва да бъде обвързано със законодателни промени. Предвиждаме редица мерки в следващ управленски мандат, които да доведат до справедливо и бързо правосъдие“, каза Бойко Борисов. По думите му, програмата на ГЕРБ предвижда принуда, обвързана със социалните помощи, целяща всяко дете да ходи на училище. „България трябва да се бори да е заедно със силните икономики и високообразованите хора. Трябва да принуждаваме хората да учат, за да бъдем конкурентоспособни. В нашата програма единствената завишена цифра е за двойно увеличаване на заплатите на учителите. Осигурили сме необходимите средства - 880 милиона излишък в бюджета имаме само за януари“, подчерта Борисов.

Заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов представи приоритетите от предизборната програма на ГЕРБ, като акцентира върху инвестицията в образованието и премахването на бюрокрацията. „Заедно със социалния патронаж държавата ще финансира посещение на лекар и стоматолог в населените места, ще има възможност за доставка на лекарствени медикаменти директно до хората. Така ще осъществим едновременно здравна и социална програма“, заяви Николов.

Бойко Борисов: Няма да има дебат с Корнелия Нинова (ВИДЕО)

Категорично не – няма да има дебат с Корнелия Нинова, тази тема е приключена, графикът ми е вече пълен, тя (бел. ред. – Кор...

Водачът на листата на ГЕРБ в Пазарджик Екатерина Захариева посочи, че ГЕРБ е доказала, че увеличава доходите на хората на база на постигнат висок икономически растеж, а не чрез задължаване на бъдещите поколения с дългове. Според Захариева бизнесът разчита на ГЕРБ, защото знае, че когато партията управлява има сигурност. Екатерина Захариева подчерта направеното от правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ в Пазарджик. „ГЕРБ направи много за всички общини в област Пазарджик. Основен приоритет в региона е създаването на нови работни места“, заяви тя. Водачът на листата на ГЕРБ обясни, че е родена и израснала в Пазарджик и ще защитава интересите на региона. Захариева бе категорична, че всички смислени проекти, които ще допринесат за развитието на Пазарджик, ще бъдат реализирани в следващ управленски мандат на ГЕРБ.

Според бившия министър на туризма Николина Ангелкова Бойко Борисов е единственият премиер, който се ангажирал с туризма. „Единствено в програмата за управление на ГЕРБ се говори за туризъм - в програма на БСП дори не се среща думата „туризъм“. Притеснявам се, че едно работещо министерство ще бъде заличено от БСП“, коментира тя. Ангелкова изтъкна високият ръст на туристи в България през миналата година. „Имаме 16 млрд. лева приходи от туризъм. Имаме 20% ръст на туристите в Пазарджик. 40% ръст в туристите от Русия, благодарение на личните усилия на Бойко Борисов. Ще продължим да развиваме туризма, защото имаме ясна визия“, категорична бе Николина Ангелкова.

* Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика