Изчезнаха управителите на потенциални ДДС "черни дупки", свързани косвено с Марешки

5696
Изчезнаха управителите на потенциални ДДС "черни дупки", свързани косвено с Марешки
Снимка: БГНЕС

Управители на две фирми, които са заподозрени в източване на ДДС, са изчезнали. И двете фирми са косвено свързани с един от доставчиците на горива за бензиностанциите на кандидатиралия се за президент Веселин Марешки.

По следите на изчезналите управители Веселина Стоичкова от Хасково и Милен Маринов от Видин тръгна предаването „Открито” на БНТ. Оказа се, че според приятел на Маринов последният заминал преди месец за Чехия. Веселина Стоичкова пък изчезнала, след като в началото на лятото инспектори от НАП я разпитвали за бизнеса ѝ.

Бизнес за милиони - криминално проявен точи ДДС като фиктивен собственик на фирми

Голям скандал, но сякаш част от ежедневието в България - криминално проявен държи десетки фирми като фиктивен собственик в Панагюрище ...

Търговският регистър показва, че на името на Маринов има регистрирани 210 фирми. И той, и Веселина имат адресна регистрация в жилища, които не са тяхна собственост. Маринов и Стоичкова са управители на фирмите „КЕМ 2010” и „В.М. контракт”. За няколко месеца те са издали фалшиви фактури за няколкостотин хиляди лева.

Прави впечатление, че „КЕМ 2010” по документи е купила стоки за 255 000 лева от “Ен Би центрум”. “В. М. контракт” пък продава на “Ен Би центрум” три проекта за реконструкця в петролна база във Велинград. Цената им е 320 000 лева. А от „Ен Би центрум” стоките и трите проекта са препродадени на фирма “Супериор ауто съплайс”. “Супериор ауто съплайс”, вместо да плати ДДС за сделките с „Ен Би центрум”, заявява пред НАП, че дължимите суми за данъка трябва да се приспаднат от сделките с “Ен Би центрум”.

Фирма “Супериор ауто съплайс” е на практика доставчик за бензиностанции „ВМ петролиум” на Веселин Марешки, като ДАМТН преди няколко месеца откри в бензиностанция в Габрово на бизнесмена и кандидат-президент дизел с повишено ниво на сяра, доставено от вече запечатаната база във Велинград. Преди да стигнат до базата, бензинът и дизелът минават през няколко компании. Тръгват от производителя “Лукойл Нефтохим Бургас” и се карат в данъчен склад в Благоевград. Оттам се купуват от “Литекс” и отиват в данъчен склад в Разлог, собственост на “Глобал петролиум сървис”. След това ги взема “Супериор ауто съплайс” и ги доставя във Варна в бензиностанциите на Марешки. По данни на митниците има издадени 87 акта на склада в Разлог и на базата във Велинград за недоказан произход на горивата и несъответствия в декларираните количества, пише в. "24 часа". Досега обаче няма образувано досъдебно производство.

Според анализ на НАП щетите за държавата от укрит ДДС при продажбата на горива са били 55 млн. лв. за 2013 г. През следващата година те се вдигат на 99 млн. лв., а през 2015 г. стигат 109 млн. лв. Неофициално се твърди, че за първите 9 месеца на тази година сумата е към над 150 млн. лв.

Стара като Прехода измама - по документи клошари въртят "петролни" милиони

Клошари въртят петролен бизнес за десетки милиони, а заводи функционират в двустайни соцпанелки. Социално слаби и скитници спят по пе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com