Освободиха директора на МБАЛ-Пазарджик

8060
Освободиха директора на МБАЛ-Пазарджик
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Пазарджик д-р Васил Вълчев е освободен по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. Още през изминалата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата. До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист, съобщиха от МЗ. 

Причината за рокадата е репортаж на Нова телевизия, който показва фалшиво ТЕЛК решение в полза на Вълчев - че бил глух, като всъщност не е. Според ТЕЛК-а, той е пенсионер по болест с 82% инвалидност и получава 700 лв. пенсия освен заплатата. Д-р Вълчев и двамата шефове на ТЕЛК комисии в болницата имат пожизнени решения за заболявания. А телевизията показа и как директорът дава заплата от 57 000 лева на кардиолог, който поставя стентове на здрави хора. Вълчев обаче отрича да има нещо общо със заплатата на кардиолога - това било решение на директорския борд на лечебното заведение.

АГ отделението в болницата в Перник не е ремонтирано от 40 години

Доброволци от Перник в помощ на многопрофилната болница в града. Акушеро-гинекологичното ѝ отделение е в тежко състояние и се нуждае от...

Здравният министър е поискал от НЕЛК да направи проверка на ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ-Пазарджик.

По разпореждане на министъра на здравеопазването Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ от днес започна пълна проверка на лечебното заведение в гр. Пазарджик.

Д-р Васил Вълчев обаче обяви пред журналисти, че не е уволнен. Той знае, че това може да направи или съветът на директорите на здравното заведение, или общото събрание. Шефът на болницата в Пазарджик все пак призна, че е получил писмо от здравния министър за насрочване на събрание, но в него липсвали мотиви.

Лекарят твърди и, че показаните публично решения за ТЕЛК са отпреди 4 г. и са проверявани от парламента, здравното министерство и прокуратурата. "Нарушения и конфликт на интереси не са открити", казва той.

Топ офталмологът проф. д-р Оркун Мюфтюоглу идва за безплатни консултации в София

На 14 ноември 2019г. Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ ще има удоволствието да посрещне отново турският топ оф...

Д-р Вълчев подозира, че болницата, която лекува цялата област, и той като директор пречели на частна болница, но не посочи коя е тази болница. Вместо това се похвали, че откакто е начело на здравното заведение от 2013 година, то е на печалба. За деветте месеца на тази година печалбата била 400 000 лева, а по сметките си болницата имала няколко милиона, пише в. "24 часа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Очаквано: Човек на ГЕРБ поема ръководството на НЗОК

Отново протест: Искат оставките на здравния министър и на шефа на “Пирогов“

Спад в броя на новите случаи на Ковид за денонощие

Подобряват психиатричната грижа у нас с промени в Закона за здравето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване