X
 
 

Аврамова призова водата в Перник да се пуска веднъж дневно

1209 0
Аврамова призова водата в Перник да се пуска веднъж дневно
Снимка: БГНЕС
Само веднъж на ден да има вода в Перник и това да е във времето от 15 до 22 ч., а не както е сега. За това призова от трибуната регионалният министър Петя Аврамова.

В момента перничани имат вода два пъти дневно. "С това ще се намалят загубите по мрежата и ще се гарантира строг контрол на разходването ѝ. По този начин се надяваме напролет да има достатъчно вода в яз." Студена", каза тя и подчерта, че въвеждането на режима е бил необходим.

Областният управител на Перник подава сигнал в прокуратурата за източване на язовир "Студена"

Областният управител на Перник Ирена Соколова заедно с експерти, инженери, спелеолози и специалисти по ВиК установиха неправомерно откл...

Допълнителни количества вода от Владайския канал ще бъдат насочени към язовир „Студена", обяви още тя.

„Язовир „Студена“ е проектиран като технологичен изравнител. Това означава, че язовирът събира водите от водосборната област“, каза още министърът.

Тя посочи, че язовирът е в списъка на комплексните и значими язовири. „Месечният график се изготвя като се взима предвид актуалната информация“, допълни още Аврамова.

„От 12 ноември беше сформиран екип от експерти за извършване на проверка във ВиК - Перник за експлоатацията на язовира и ВЕЦ към него за периода от 1 януари до датата на проверката.

Нено Димов ли е виновен за източването на язовир "Студена"?

За източването на язовир "Студена" е виновен министърът на околната среда и водите, защото язовирът се източва с месечен график, който ...

В хода на проверката се установи, че ВиК операторът е действал в изпълнението на наредбата“, заяви още Аврамова.

„Към настоящия момент МРРБ проучва всички възможности за решаване на проблема с въведения режим. Разглеждат се възможностите за оптимално използване на наличните водоизточници, захранващи язовир „Студена“.

Набелязани са стъпки за оказване на експертна помощ от страна на „Софийска вода“. Провеждат се обследвани яна терен.

Искам да благодаря на експертите на „Софийска вода“ за оказаната помощ, набелязаните мерки, които ВиК в следващите няколко дни ще изпълни и ще има допълнителни количества вода от Владайския канал, които ще бъдат насочени към язовир „Студена“, заяви още Аврамова.

Бившата кметица на Перник отрича, че не е въвела воден режим заради изборите

Август и септември беше периодът, в който авариите бяха безкрайно много. Това заяви бившият кмет на Перник Вяра Церовска, когато беше п...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители