X
 
 

Опасният незаконен добив на въглища в Перник продължава

2377 0
photo of Опасният незаконен добив на въглища в Перник продължава
Снимка: Getty Images / Guliver
Незаконният добив на въглища в Перник продължава, въпреки че се извършват проверки и се изземват добити количества от складове. Някои от местата, където се добиват въглища, са близо до къщите в покрайнините на града и това сериозно застрашава домовете, които се напукват и се рушат.

Чрез проверките служители на инспектората на Община Перник и на полицейското управление се опитват да намалят незаконния добив на въглища.

ЕС ще трябва да затвори всички ТЕЦ-ове на въглища до 2030 г.

Стрес тестове на индустрията показват, че ЕС ще превиши значително поетите си ангажименти по климатичното споразумение от Париж, освен ...

Началникът на инспектората в Перник Георги Стоянов коментира, че по-сериозният проблем е свързан с търговците, които са създали организирана мрежа за продажба на незаконно добитите въглища, предаде БНР.

Преди година и половина имаше свлачище в пернишкия квартал "Рудничар" и бяха разрушени няколко къщи - бяха отпуснати средства за укрепване на свлачището. В друг район на Перник също има пострадали през 2013 г. вследствие на незаконния добив на въглища.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално