Бандитът, нападнал 82-годишния бай Георги, предварително отрязал кабелите за тока в къщата

3017
Бандитът, нападнал 82-годишния бай Георги, предварително отрязал кабелите за тока в къщата
Снимка: iStock/Guliver

Бандитът, който нападна, преби и ограби 82-годишния Георги Вачев в дома му в град Славяново, предварително е отрязал кабелите на електрозахранването в жилището. Това научи Actualno.com от кмета на Славяново - Христо Таренгов.

Както вече съобщихме, служители на полицейското управление в Славяново са задържали 36-годишен мъж, пребил жестоко възрастния мъж и откраднал от дома му 120 лв. Нападателят е рецидивист - лежал е в затвора за грабежи. Влязъл през незаключена врата и след престъплението избягал в неизвестна посока. Пострадалият потърсил помощ на тел. 112. Настанен е в болница без опасност за живота.

На заловения за нападението е наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“. По думите на сина на Георги Вачев, рецидивистът опитвал да залъгва стари хора, че ще ги гледа и съответно след това ги обирало. Имало дори случай, при който едвам бил изгонен от имот, в който се настанил.

„Задържаният е Бисер Симеонов. Лежал е по затвори. Не знам дали наистина е предлагал на възрастни хора да им помага, а след това ги обирал. Това, което се е случило с бай Георги, е немислимо. Той е добър човек, говорили сме много пъти с него, не е споделял да се страхува от нападение. Синът му и внукът му живеят в Козлодуй. И двамата бяха активни спортисти – тренираха кикбокс. Синът Иван на другия ден след нападението ме потърси да му съдействам ЧЕЗ да възстанови електрозахранването от дирека към къщата. Кабелите са отрязани преди престъплението. Вероятно извършителят ги е отрязал“, разказа Христо Таренгов.

 

Пребиха 82-годишен мъж за 120 лева

Служители на полицейското управление в Славяново задържаха 36-годишен, нанесъл побой и ограбил възрастен мъж - на 82 години, съобщиха о...

„Делото с наше искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ на арестувания за престъплението още не е насрочено в съда“, съобщи за Actualno.com наблюдаващият прокурор Нанка Рачева.

Държавното обвинение съобщи на сайта на Върховна касационна прокуратура /ВКП/, че задържаният е посочен от пострадалия като извършител на престъплението. Арестуваният е осъждан многократно за умишлени престъпления от общ характер. Извършен е оглед на местопроизшествието, както и претърсване в дома, обитаван от 36-годишния извършител. При претърсването са иззети дрехите, с които той е бил при извършване на престъплението.

„Извършителят е привлечен като обвиняем за грабеж на 120 лева, извършен при условията на опасен рецидив. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Извършено е освидетелстване на обвиняемия и са взети образци за сравнително изследване. По досъдебното производство предстои да бъдат назначени ДНК експертиза, съдебно-медицинска експертиза и разпити на свидетели“ – пиша още в сайта на ВКП.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛЕВЕН:

Връчиха бюджетите за делегирани от държавата дейности на детски градини, училищата и образователни структури в община Плевен

Заместник-министър Елка Налбантова проведе работни срещи с ръководството на община Плевен и на социални услуги

Христо Херувимов е новият началник на отдел „Екология“ в община Плевен

С около 1 млн. лв. повече са внесените до момента данъци и такси в община Плевен

Община Плевен подписа договор за техническа помощ за инвестиции в Зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен открива процедура за избор на членове на Съвета на децата

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Община Плевен подписа с МРРБ първите споразумения за финансиране на общински инфраструктурни проекти

Непълнолетни стреляха с пистолет по коли и апартаменти в Плевен

Две сгради от Плевен са подали документи за втория етап на програмата за саниране, срокът за кандидатстване е удължен до 28 март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен