Детските ясли и градини на територията на община Плевен са в готовност да отворят отново врати

3443
Детските ясли и градини на територията на община Плевен са в готовност да отворят отново врати
Снимка: община Плевен

Подготовката на детските заведения на територията на община Плевен да започнат отново работа в условията на извънредна епидемична обстановка приключва и те ще са готови да посрещнат отново малчуганите на 01 юни. Директорите на детските градини и ясли са разработили мерки за работа в поверените им детски заведения в съответствие с мерките, разпоредени от Министерството на здравеопазването. Заповед за това беше издадена от кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Родителите на 238 деца са изявили желание да ги пуснат в седемте ясли в гр. Плевен и една в с. Ясен, което е близо 39-40 % от общия брой посещаващи. Родителите на над 1 560 деца пък са заявили готовност малчуганите да посещават детските градини в общината /включително тези с яслени групи/, което е приблизително 42 % от средносписъчния състав на посещаващите.

Промени в Инвестиционната програма на община Плевен одобриха общинските съветници

Промени във финансирането на заложени в Инвестиционната програма на Община Плевен за 2020 година обекти одобриха на редовната сесия дне...

Община Плевен е осигурила маски, ръкавици и препарати за дезинфекция на заведенията. Директорите са създали организация за хранене на децата на открито според възможностите, за спазване на дистанция, за разделяне на потоците при довеждане и прибиране на децата, за провеждане на дезинфекция четири пъти през деня, преобличане на персонала и т. н. Медицински сестри, които обслужват 17 училища в Плевен, ще се включат в помощ на медицинския персонал в яслите и градините предвид засилените мерки по опазване здравето на децата и персонала. Постарали сме се да направим максимално добра организация в помощ на родители, деца и учители, за да се чувстват спокойни, обясни заместник-кметът на Община Плевен с ресор „Проекти и хуманитарни дейности”, Стефан Милев. Той допълни, че през Регионалното управление на образованието в Плевен са осигурени бързи тестове за COVID-19 за всички служители в детските ясли и градини, тестовете ще започнат от 01 юни.

Заместник-кметът Стефан Милев каза още, че в летния период до 01 септември 2020 г. детските заведения ще могат да посещават само деца, записани за учебната 2019/2020 год. Приемът за новата учебна година ще става от 01 септември. Г-н Милев отправи апел към родителите тези, които имат възможност, да оставят децата си вкъщи.

За времето, в което ясли и градини не са работили, не са регистрирани случаи на вандалски прояви и нанесени материални щети в тях и дворните им пространства.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛЕВЕН:

Връчиха бюджетите за делегирани от държавата дейности на детски градини, училищата и образователни структури в община Плевен

Заместник-министър Елка Налбантова проведе работни срещи с ръководството на община Плевен и на социални услуги

Христо Херувимов е новият началник на отдел „Екология“ в община Плевен

С около 1 млн. лв. повече са внесените до момента данъци и такси в община Плевен

Община Плевен подписа договор за техническа помощ за инвестиции в Зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен открива процедура за избор на членове на Съвета на децата

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Община Плевен подписа с МРРБ първите споразумения за финансиране на общински инфраструктурни проекти

Непълнолетни стреляха с пистолет по коли и апартаменти в Плевен

Две сгради от Плевен са подали документи за втория етап на програмата за саниране, срокът за кандидатстване е удължен до 28 март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен