Георг Спартански: След полицейската акция в Буковлък над 500 гласа за мен се преляха към гласовете на моя опонент

6078
Георг Спартански: След полицейската акция в Буковлък над 500 гласа за мен се преляха към гласовете на моя опонент
Снимка: actualno.com/Ангел Атанасов

„Потресен съм от тази дивашка, мутренско-бандитска кампания, която в последните два месеца се водеше срещу мен, срещу семейството ми, срещу името и честта ми. Докато имаше само черен пиар срещу мен в жълти и кафяви сайтове, някак си проявих необходимото достойнство и търпение, за да понеса тази кална помия. Но когато се намесват държавни институции, които трябва да гарантират законността в държавата, не мога да остана мълчалив.“ Това заяви днес кметът на Плевен Георг Спартански, който спечели балотажа в общината срещу кандидата на ГЕРБ Мирослав Петров.

„Няколко дена преди втория тур на изборите потърсих контакт с директора на ОД на МВР в Плевен Красимир Начев, защото получих информация, че срещу мен се готви чудовищна манипулация. За първи път той не ми отговори на телефонно обаждане. Вечерта го потърсих с три СМС-а. Написах, че силно се надявам все още да има държава в България и че не следва по един брутален начин полицията да бъде въвличана в обслужване на определени интереси, които нямат нищо общо със законността. Казах, че няма да позволя да бъда евтино манипулиран и няма да оставя да се търкаля името ми в калта. Ще направя всичко възможно и като юрист да защитя всичките си права“, разказа Георг Спартански.

ГЕРБ загуби в Плевен, но печели категорично в селата на общината

ГЕРБ загуби кметските избори в Плевен, но спечели категорично в селата на общината. Това показват резултатите от местния вот на 27 окто...

Красимир Начев го уверил по телефона, че полицията ще си свърши перфектно работата, че те неуморно работят „на терен“, за да прекратят всякакви инсинуации и че спрямо него нямало никакви сигнали.

„В изборния ден започна да става нещо страшно. Получих информация, че хора, които ми симпатизират и са ми застъпници в секционни комисии в село Буковлък и в град Славяново, са арестувани и са им повдигнати обвинения. Правеше се всичко възможно да нямам свои представители, дори симпатизанти до секциите там. Отново получих СМС, че полицията прави всичко възможно купеният вот да бъде елиминиран“, продължи Спартански.

Той показа и сравни резултатите от гласуването в прословутото село Буковлък, в което преобладава ромско население.

На първия тур там от 3 200 гласоподаватели правото си на вот са упражнили около 1 500 избиратели. Малко под 600 от тях са били за Спартански, а неговият опонент получил около 840 гласа.

Георг Спартански: Държавата не може или не иска да се справи с купуването на гласове

В Плевен втори мандат печели Георг Спартански. При обработени 100% от протоколите той има 50.6% подкрепа. Пред репортера на БНТ Елиана...

„Когато бяха арестувани мои симпатизанти и застъпници, се оказа, че в секциите в Буковлък нямам свои представители, които да наблюдават и да гарантират законността на изборния процес. А нямам и в секционните комисии, защото съм независим кандидат. И на балотажа резултатите в Буковлък бяха следните: 1 500 гласували, 1 378 гласа за кандидата на ГЕРБ Мирослав Петров и 109 гласа в моя полза.

Особено впечатляващи са резултатите 205 секция – там внушенията, че Спартански купува гласове, бяха „подкрепени“ с цели 3 гласа – срещу „кристално чисти“ 643 гласа за Мирослав Петров. Явно 500 души от тези, които дадоха гласа си за мен на първия тур, за седмицата до балотажа са преживели внезапен катарзис и при липсата на мои застъпници бяха пренасочени към моя опонент. На местните избори преди 4 г. в Буковлък се случи същото – тогава на първия тур имах 273 гласа там. На втория тур, след същата „профилактика“ получих 35 гласа. Искам щабът на неуспелия кандидат и държавните институции да коментират тези резултати. Ако няма реакция на държавата, вероятно ще поискам среща с посланиците на страните членки на ЕС“, твърди Георг Спартански.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019:

Окончателно: Касираха местните избори в едно населено място заради бюлетини с невидимо мастило

Съдът отново отложи решението си за изборите в София

Обжалват потвърдените резултати от изборите в Горна Оряховица и Павликени

СДС дали решаваща подкрепа за балотажа на Фандъкова

Румен Петков: Катастрофата на Борисов ще е по-тежка от на Костов

Генчо Генчев: Предстои аварийна подмяна на водопровода в Свищов

Тома Биков: В София се заражда градска левица

Според Карадайъ ДПС увеличава влиянието си в местната власт

Костадин Костадинов: Загубих, но по-лошото е, че и Варна загуби

Пенчо Милков след победата: Русенци не искат авторитарно управление

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com