Осем театрални трупи гостуват в Плевен този месец

80824
Осем театрални трупи гостуват в Плевен този месец
Снимка: Thinkstock

Осем театрални трупи ще обогатят културната програма на град Плевен през ноември.

Театралният маратон бе открит от Народния театър "Иван Вазов" с постановката "Аз плащам" и звездата на театъра и киното Аня Пенчева. А в пиесата "Мъжът на жена ми", постановка на Мариус Куркински, блестящо се представи в главната роля Мария Сапунджиева. Актрисата Албена Михова пък се изяви в постановката на Шуменския театър "Чер хайвер и леща". За разлика от останалите трупи, които идват предимно с комедии, театърът от Разград привлече вниманието с българско заглавие - "Крадецът на праскови" по Емилиян Станев, постановка на Бойко Илиев, съобщава БТА.

Как Плевен ще отбележи Деня на народните будители

И тази година Плевен няма да пропусне да отбележи тържествено 1 ноември - Ден на народните будители. Това ще се случи с общоградски рит...

Веднага след него театър "София" събира зрителите с пиесата "Тирамису", а на 12 ноември с пиесата на Александър Вампилов "Вътре с двата крака" ще напълни салона театърът "Рачо Стоянов" от Габрово. На 20 ноември се очаква трупата на театъра от Монтана с пиесата "Колкото - толкова", постановка на Юри Статков. Почти в края на месеца ще гастролира и трупа от Южна България. Театърът "Гео Милев" от Стара Загора ще покаже обичано заглавие от родната класика - "Албена" на Йордан Йовков.

В дните между гостуващите театри се изявява трупата на Плевенския "Иван Радоев", която поддържа интересни заглавия в своя афиш - "Женитба" от Гогол с Николай Урумов в главната роля, "Народен враг" от Ибсен, "Мерилин Монро - възход и агония", постановка на Елена Баева, "Сън в лятна нощ" от Шекспир. Есенните вечери през ноември ще се запомнят в Плевен с разнообразието на театралните срещи, на които любителите на това изкуство имат възможност да присъстват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена