Санират безплатно 8 жилищни блока в Плевен

3786
Санират безплатно 8 жилищни блока в Плевен
Снимка: Наси Маркова

Днес бяха подписани първите договори с изпълнителите на обществена поръчка „Изготвяне на технически обследвания, технически паспорти и обследвания за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, построени по индустриален способ, във връзка с изпълнение на „Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради", съобщиха от Община Плевен.

В рамките на проекта ще бъдат изцяло санирани 8 жилищни блока. Предстои финализиране и на процедурата за избор на изпълнители за техническо и енергийно обследване за още 6 жилищни сгради.

БДЖ осигурява безплатно пътуване до морето на деца от Плевен

"БДЖ – Пътнически превози" ЕООД ще осигури безплатното пътуване до морето на децата от Центъра за настаняване от семеен тип "Пр...

Кметът проф. Стойков отбеляза, че в Плевен са регистрирани общо 39 сдружения на собствениците, а екипът по програмата е осъществил над 1000 групови и индивидуални информационни срещи.

Експерти на Общината са участвали в над 100 събрания със собственици на жилища и изрази увереност, че след като първият блок в Плевен бъде завършен, ще бъдат подадени много нови заявки за саниране, посочвайки, че в Плевен има възможност програмата да бъде реализирана в 355 блока. Кметът изтъкна, че програмата за енергийна ефективност е безпрецедентна, тъй като е финансирана на 100%, а собствеността е гарантирана, макар и доста политически сили да спекулират с доверието на хората по темата.

Снимка: архив

 

88-годишна жена успя да надхитри телефонни измамници‏

На 4 юли 2015 година около 13:35 часа чрез ЕЕН 112 в РУ на МВР гр.Червен бряг е получен сигнал от 83-годишна жителка на града, че на до...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен