X
 
 

54-годишна жена роди в УМБАЛ "Пловдив"

14640 0
54-годишна жена роди в УМБАЛ "Пловдив"
Снимка: Actualno.com / УМБАЛ "Пловдив"
54-годишна жена е най-възрастната родилка в УМБАЛ „Пловдив“ през 2019 година. Това съобщи началникът на акушеро-гинекологичното отделение на болницата д-р Венцислав Демирев. Днес там тържествено бе отбелязан Денят на родилната помощ. 

Най-младата родилка е на 13 години, като е постъпила в здравното заведение едва 13-годишна. Общо 713 са ражданията през изминалата година, като от тях 293 са оперативни интервенции. Десет са ражданията, дали живот на близнаци и тризнаци. Нито един инцидент с родилки и бебета няма през миналата година в “УМБАЛ -Пловдив". В родилното отделение работят 15 лекари и акушерки, които са стабилен екип, те са помогнали на 726 бебета да проплачат през 2019 г., а от началото на тази година – на още 36.

„Българката вече ражда за първи път средно на 28 години, макар че ние имаме и 13-годишна родилка, като и 54-годишна. Щастливи сме, че и при тях всичко премина без проблеми и си заминаха по  живо, по здраво вкъщи с бебетата“, заяви д-р Демирев. Той изми ритуално ръцете си, след което разчупи питата над главата си. Преброяването на парчетата показа, че през 2020 в болницата ще се раждат повече момчета.

Отец Теодосий и отец Петър, които всяка седмица служат в параклиса „Св. Пантелеймон“ в лечебното заведение, отслужиха водосвет за здраве и благоденствие на персонала и пациентите.

Отец Петър припомни, че не само родилките, но и медиците минават през много страдания, тревоги и притеснения, докато доведат всичко до добър и радостен край, а отец Теодосий издаде, че третото и четвъртото дете на колегата му са родени в тази болница.

Actualno.com

Етикети: