Борисов към фенове на Ботев за "Колежа": Обещал съм Ви, ще го построим

1833
Борисов към фенове на Ботев за "Колежа": Обещал съм Ви, ще го построим
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

Премиерът Бойко Борисов е наредил да се задействат всички механизми по международното сътрудничество и да се поиска цялата информация по разследването на смъртта на привърженика на Ботев Тоско Бозаджийски. Това стана ясно след срещата на фенове на Ботев  с министър-председателя, правосъдния министър Данаил Кирилов и главния прокурор Иван Гешев.

По време на срещата Иван Гешев е наредил да се образува досъдебно производство и у нас, което ще бъде под надзора на Висшата касационна прокуратура. Тоско Бозаджийски загина след като бе нападнат от ултраси на солунския ПАОК на 5 януари. При атаката пострадаха още двама привърженици на „жълто-черните“.

На 25 януари от 11:00 часа пред сградата на посолството на Република Гърция в София ще се проведе символичен протест с искане за разкриване на истината около убийството на Тоско Бозаджийски и справедливи наказания на виновните с цялата строгост на Закона. Осигурен е безплатен транспорт за желаещите, като желаещите могат да се запишат във фен-магазина на ул. "Нестор Иванов" 1. Сборният пункт за тръгване е 8:30ч на 25-ти пред стадион "Христо Ботев".

Феновете на "Левски" искат среща с Борисов заради Закона за хазарта

След вчерашната среща със собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД, Националният клуб на привържениците на "Левски"...

От Клуба на привържениците на Ботев Пловдив също разпространиха подробности за проведената днес среща с премиера на България Бойко Борисов. Ето и пълният текст на декларацията:

„Уважаеми ботевисти,

Днес беше проведена среща между представители на жълто-черната общност и министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов. На срещата присъстваха също главният прокурор г-н Иван Гешев и министърът на правосъдието Данаил Кирилов. Запознахме ги с подробности около убийството на Тоско Бозаджийски, както и с липсата на адекватна реакция от страна на гръцките институции. Получихме категорична подкрепа и обещание за съдействие от българската държава, за което им благодарим. В края на разговора ни с г-н Борисов беше повдигната и темата за Колежа – отговорът му беше категоричен „Обещал съм Ви, ще го построим“.

Припомняме Ви, че кампанията „Справедливост за Тоско“ продължава, като на 25.01.20г (събота) от 11ч пред сградата на посолството на Република Гърция в гр. София ще се проведе символичен протест с искане за разкриване на истината около убийството на Тоско Бозаджийски и справедливи наказания на виновните с цялата строгост на Закона“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Откриха огнище на птичи грип в Пловдивско

„Столипиново” отново тъне в боклук

Катастрофа между линейка и микробус в Пловдив

След реакция на възмутени родители: Спряха строеж на Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКА)

Арестуваха четирима дилъри на дрога и марихуана в Пловдив

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com