Двама шофьори в ареста след опит за подкуп на полицаи

1294
Двама шофьори в ареста след опит за подкуп на полицаи
Снимка: Actualno.com / ОД МВР - Пловдив

В рамките на 36 часа полицията в Пловдив проведе специализирана полицейска операция на територията на областта за проверка на водачи на МПС по ЗДВП. Проверени са 2011 превозни средства и 2633-ма водачи, съобщиха от МВР.

Съставените актове са 179, а наложените глоби по фиш 201 бр. За различни нарушения са образувани 36 досъдебни производства и 2 бързи. Двама от проверените водачи - един на територията на Пловдив и един в Асеновград, са се опитали да дадат подкуп на проверяващите ги униформени служители и са задържани на основание чл.304 а от НК. При 26 от проверените водачи пък дрегерът е показал, че са шофирали под въздействие на алкохол с над 1.2 промила, а при 16 души е отчел под 1.2 промила. Шестима са задържаните водачи, управлявали МПС под въздействие на наркотични вещества.

Фермер може да лежи в затвора за подкуп на полицаи

Земеделският производител Димитър Г. е предаден на съд заради предложен подкуп на полицаи в размер от 150 лв., съобщават от Апелативна ...

74 от проверените шофьори са били без поставен обезопасителен колан, а 52 от автомобилите са били технически неизправни. Десет от автомобилите са били без сключена застраховка Гражданска отговорност , а 49 от проверените лица са били с нередовни документи. 21 са констатираните нарушения свързани с неспазване на светлинни сигнали и пътна маркировка. Санкционирани за други нарушения по Закона за движение по пътищата са 203 от проверените водачи.

Като резултат от проведената акция на територията на област Пловдив за различни криминални престъпления са задържани 23 лица. Най-голям брой нарушители са установени в Хисар, където 5 ма от водачите са шофирали след употребата на алкохол и един под въздействие на наркотици. Най-високият отчетен показател в населеното място е 1.84 промила. В Раковски шофирали след употреба на алкохол са били 3 ма от водачите, като най- високия отчетен показател е 1.79 промила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com