Изтича срокът за номинации в кампанията "Пловдив - град на доброто"

1377
Изтича срокът за номинации в кампанията "Пловдив - град на доброто"
Снимка: Община Пловдив

Изпращането на номинации за X издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“ продължава само още три дни. Номинирайте хората, които са направили добро, призоваха учениците от ПГХТТ. За десета поредна година децата от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника дадоха старт на търсенето на добри хора в Пловдив. Днес те започнаха събирането на номинации в кампанията „Пловдив – град на доброто“, която се провежда под патронажа на кмета Здравко Димитров.

В рамките до 15-ти юни пловдивчани ще имат възможността да номинират всички онези добри хора, които безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество. „Пловдив – град на доброто“ цели да отличи добрите хора, да поощри добротворчеството и да покаже, че заедно можем повече.

22 малки добрини, които да направите

"Човечеството ще загине от недостиг не на велики дела, а от недостиг на малки добрини. Великото дело е само покрив, а стените се иззижд...

„Пловдив винаги е бил красив, не само заради архитектурата си, а и заради хубавата енергия на хората, които живеят в него. А хубавата енергия е присъща на добрите души. За добрините трябва да се говори, да се показват и да се отличават. Награди се раздават при спорта, киното, музиката и много други области. Нека добрината бъде най-важната област, в която да се дават отличия“. Това бе посланието за старта на кампанията, което отправи и Йорданка Петкова - председател на Националния алианс на хората с редки болести и учредител на кампанията.

„Разкажете за добрите хора, покажете ги, нека доброто стане заразно“, призоваха учениците от ПГХТТ. Предложенията за добри хора ще се приемат онлайн чрез специална форма на официалния сайт на кампанията: www.gradnadobroto.plovdiv.bg. Срокът за номинации е до 15.06.21 г. - 13:00 ч.

И тази година пловдивчани ще могат да номинират своите съграждани в четири различни категории: образователна и социална дейност, добротворчество и градско развитие. Номинирани могат да бъдат всички хора извършили малки и големи добри дела. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 22-ри юни, като часът ще бъде обявен допълнително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Откриха огнище на птичи грип в Пловдивско

„Столипиново” отново тъне в боклук

Катастрофа между линейка и микробус в Пловдив

След реакция на възмутени родители: Спряха строеж на Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКА)

Арестуваха четирима дилъри на дрога и марихуана в Пловдив

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com