Кристиан Гьошев с право на отговор

5035
Кристиан Гьошев с право на отговор
Снимка: Кристиан Гьошев

Уважаеми колеги,

Във връзка с Ваша статия:

https://www.actualno.com/plovdiv/kandidatyt-na-itn-za-17-rik-troshi-ludi-pari-za-komandirovychni-news_1646007.html

Моля да ми бъде предоставено законоустановеното ПРАВО НА ОТГОВОР:

Твърдя и ДОКАЗВАМ /с документи/, че информацията дадена Ви от лицето Георги Мараджиев - кмет на Община Стамболийски и Областен координатор на Политическа партия "ГЕРБ" - област Пловдив НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА.

В качеството ми на Секретар и член на Районната избирателна комисия - 17 изборен район - Пловдивски са ми изплатени командировъчни в размер на 40 лв. /ЧЕТИРИДЕСЕТ ЛЕВА/, като същите не представляват пътните ми разходи от гр.Св.Влас до гр.Пловдив и обратното, а пътни разходи във връзка с водените от комисията обучения на членовете на СИК в Общините Садово и Първомай и раздаването на изборни книжа и материали.

Относно отсъствията ми от комисията, видно от протоколите в интернет-страницата на РИК 17, съм взел участие в общо 17 заседания, от проведените общо 21 тоест съм отсъствал САМО 4 пъти на датите: 25.05.2021 г., 07.07.2021 г. и 08.07.2021 г. /на която дата има проведени 2 заседания/.

В същото време, без да влизам в спор с г-жа Дарина Тодорова, която уважавам и приемам за близък човек и професионалист, същата е отсъствала поради действителен болничен точно 30 дни от мандата на РИК 17, като виня директно партия ГЕРБ, че не се е възползвала от правото си в чл.67 ал.2 от Изборния кодекс да предложи неин заместник за времето на отсъствието ѝ,, като така комисията работи с човек по-малко:

"Член на районната избирателна комисия, който не участва в заседанията на комисията повече от 10 дни, за периода, в който не може да изпълнява правомощията си, може да бъде заместен временно от член, предложен от съответната партия или коалиция. Централната избирателна комисия в двудневен срок от предложението назначава член на районната избирателна комисия."

Подобно на Дарина Тодорова, аз също не членувам в политическа партия, имам 8 участия в състави на РИК/ОИК - като веднъж съм бил зам.-председател на РИК 16, веднъж Секретар на РИК 17 и веднъж Председател на ОИК Садово.

Завършил съм специалност "Право", както и магистратура "Защита основните права" в Софийския университет. Имам 9 години юридически стаж и твърдя, че притежавам необходимите качества да изпълнявам длъжността "Председател" на РИК 17 в идващите избори 2 в 1.

За първи път ставам обект на такива остри политически нападки. РИК не е политически орган и не бива да бъде превръщан в такъв.

Считам, че твърденията на лицето Мараджиев са злоумишлени и представляват злоупотреба с право. Целта му, по мое мнение е да ме дискредитира и очерни като кандидат за Председател на РИК 17, а в същото време да представи колегата Тодорова в блестяща светлина.

Предлагам публично на Мараджиев да зарови политическата томахавка и да не създава смут и напрежение между колегите ни в РИК, защото в противен случай, аз ще бъда принуден да сезирам прокуратурата и съдебните власти за изнесените неверни обстоятелства.

С уважение:

адв.Кристиан Гьошев

Адвокатска колегия - Пловдив

БЪЛГАРИЯ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Доц. Иван Соколов: Имаме възходящ тренд на трите изложби АГРА, ВИНАРИЯ И ФУДТЕХ

Илиана Йотова поздрави ръководството и екипа на Панаира за организацията "АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ" 2023

Пиян вилня в хотел в Хисаря, задържаха го

"На този ден се ражда една легенда!": Ученичка със силно слово за Левски в Пловдив (СНИМКИ)

Наситена със събития делова програма на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...