Подписаха договор за 8 от линиите на градския транспорт в Пловдив

2928
Подписаха договор за 8 от линиите на градския транспорт в Пловдив
Снимка: Община Пловдив

Договорът за осем от линиите на градския транспорт между община Пловдив и консорциумът, спечелил обществената поръчка - ДЗЗД „Градски транспорт Пловдив - 2020“ днес бе подписан. По линии 4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93 съгласно условията на споразумението, което влиза в сила от началото на март, автобусите ще бъдат с места не по-малко от 70 на брой и най-висок екологичен клас EURO 6. Срокът на действие е до февруари 2028 г.

„Нека оттук нататък да работим в синхрон и диалог в името на по-качествена услуга, която да предоставим на гражданите, за да бъде Пловдив все по-добро място за живеене. Това ще стане, като установиm по-добър баланс между пътникопотока, цените на билетите и картите и оптимизиране на електронно-билетната система“, посочи кметът Здравко Димитров. „Надявам се да можем да отговорим на високите изисквания на гражданите за редовен и модерен градски транспорт, който е в съответствие с европейските изисквания за обслужване на пътници“, допълни заместник-кметът Тодор Чонов.

На Нова година в София няма да има градски транспорт през нощта

Няма да има извънредно работещи линии на градския транспорт на София в новогодишната нощ, както в предишни години. От Центъра за градс...

След влизане в сила на договора ще бъде предоставено за разглеждане на сесия на Общинския съвет и предложение за оптимизиране на маршрутните разписания в нова транспортната схема, която да бъде съобразена с желанията и потребностите на гражданите. В момента община Пловдив работи по внедряването на нова система за разплащане с електронни билети и карти, което може да се приложи след окончателното изтичане на срока на Транспортния проект през месец март 2021 г.. По този начин ще се постигне по-голяма прозрачност за пътникопотока и продажбата на билети и карти, за което ще отговаря администрацията на Община Пловдив. Заплащането ще става по лесен за пътниците начин, а допълнителни проверки из цялата транспорта мрежа ще контролират и следят за нередовни пътници. На дневен ред стои и въпросът за намаляване на цената на годишната карта за пътуване.

Очаква се фирмите превозвачи да подменят част от автопарка, като заявиха, че вече са направили съответните постъпки за доставка на нови автобуси директно от завода производител. 75 от общо 255 автобуси от така наречените „щъркели“ ще продължават да обслужват някои от линиите на градския транспорт, тъй като в договорите от 2016 и 2018 г. няма ограничение за използване на по-малки автобуси, както е тазгодишният. В момента общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта“ стартира обществена поръчка за обслужване на областната транспортна схема, като се провеждат срещи с фирмите превозвачи, представители на съседните по-малки общини, както и обследване на пътнико-потока по часове. До финализирането на процедурата е в сила временна мярка със срок на действие 6 месеца, през които досегашните фирми обслужват съседните на Пловдив дестинации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Откриха огнище на птичи грип в Пловдивско

„Столипиново” отново тъне в боклук

Катастрофа между линейка и микробус в Пловдив

След реакция на възмутени родители: Спряха строеж на Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКА)

Арестуваха четирима дилъри на дрога и марихуана в Пловдив

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com