Полицай пострада след преследване

25416
Полицай пострада след преследване
Снимка: БГНЕС

Полицай пострада след преследване, завършило с катастрофа и стрелба по една от централните улици на Пловдив. Гонката се разигра тази сутрин около 10.00 часа след като шофьор на „Мерцедес” , нарушил правилата за движение по пътищата и отказал да спре при отправена стоп палка от страна на полицията в квартал "Капана" в центъра на Пловдив.

Мерцедесът със старозагорска регистрация отказал да се подчини на полицейското разпореждане на няколко пъти създавал предпоставки за пътнотранспортни произшествия с други участници в движението. Накрая полицейски служител е произвел стрелба по гумата на въпросния автомобил. Последвал е нов опит за бягство на водача, но е бил заловен. Около 10.00 часа служители от автопатрул на Четвърто Районно управление на полицията установили, че лек автомобил “Мерцедес” със старозагорска регистрация навлиза в забранена улица в квартал “Капана” в Пловдив.

Полицай се самоуби в Сандански

44-годишен полицейски служител се е самоубил в Сандански, съобщиха от Областна дирекция на МВР- Благоевград. Мъжът се е прострелял, ка...

Полицаите подали на водача знак със “стоп палка”, но той не реагирал и продължил по пътя си. Последвало преследване на нарушителя със служебния автомобил “Опел Астра” по два от централните булеварди в града - “Шести септември” и “Източен”. По време на гонитбата шофьорът няколко пъти се опитал да блъсне и избута патрулната кола, като създал предпоставки за пътни инциденти с останалите участници в движението. При пореден такъв опит на булевард “Христо Ботев”, единият от полицаите стрелял със служебното си оръжие и спукал гума на “Мерцедес”-а.

Преследваната кола се блъснала в паркиран автомобил и се врязала в дърво. Същевременно служебният “Опел” навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в два леки автомобила, при което пострадал униформеният служител на пасажерското място. Той е бил транспортиран в болница, където е настанен за наблюдение без опасност за живота.

След катастрофата водачът на “Мерцедес”-а слязъл от колата и побягнал, но бил заловен и отведен в Четвърто Районно управление на полицията. Той е установен като О.Я. на 26 години от Пловдив, с криминална регистрация за хулиганство. Тестван е с уред за наличие на алкохол в кръвта, който отчел отрицателен резултат.

Продължава работата на полицията по изясняване на случая под наблюдение на прокуратурата. Все още продължава и огледът на мястото на катастрофата, която стана на бул. "Христо Ботев". На място има разследващи полицай, който се опитват да изяснят причините за пътния инцидент от тази сутрин. Движението в района е силно затруднено.

Психично болен рани тежко полицай в Разградско

Полицай е бил тежко ранен при изпълнение на служебния си дълг. Вчера към 19.50 часа екип от двама полицаи бил повикан, за да окаже по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com