Предвиждат 53,2 млн. лв. за ремонт на стадион „Ботев“ в Пловдив

13246
Предвиждат 53,2 млн. лв. за ремонт на стадион „Ботев“ в Пловдив
Снимка: АОП

53 218 078 лева с ДДС е прогнозната стойност на поръчката, обявена от община Пловдив за реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион „Христо Ботев“. Това става ясно от публикуваното й в Агенцията за обществени поръчки обявление.  

Бъдещият строеж е втора категория, в която попада като съоръжение за спорт, предназначено за трайно задоволяване на обществените потребности в областта на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм, за провеждане на спортни, културни и други мероприятия. Той ще е с капацитет 18 000 посетители, от които 90 за хора с увреждания.

Трибуните на стадиона са разделени на четири сектора – „А“, „Б“, „В“ и „Г“. Съгласно архитектурния проект Сектор „А” - Трибуна Запад, се предвижда да е на четири надземни и един подземен етаж. По на два етажа ще бъдат изградени Сектор „Б” - Трибуна Юг, Сектор „В” - Трибуна Изток, Сектор „Б” - Трибуна Юг, и Сектор „Г” - Трибуна Север.

Критериите за избор на изпълнител са два. Предложение за изпълнение на поръчката е с тежест 60%, а цената е с 40% тежест. Офертите ще се отварят на 16-ти септември.

В края на юли местната администрация на Пловдив съобщи пред журналисти, че пуска обявлението за стартиране на тази обществена поръчка.

„Знаем за обществения интерес към довършването на стадиона на „Ботев“, както и това, че на мнозина им се искаше това да се случи дори по-рано. Ние обаче искахме всичко да е максимално добре направено, да няма грешки, а и да не ставаме после клиенти на прокуратурата. Още веднъж благодаря на правителството за това, че вместо да закупи нов самолет, то отпусна средства за спортна инфраструктура, защото без тях нямаше да можем да направим двата стадиона – на „Ботев“ и на „Локомотив“, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Собственикът на Ботев Георги Самуилов е с коронавирус

Собственикът на Ботев Пловдив Георги Самуилов е дал положителна проба за коронавирус. Той е в болница от седмица и вече се възстановява...

Заместникът му с ресор строителство Пламен Райчев обяви, че на първия етап, с отпуснатите досега 25 милиона, се завършат трибуните и теренът, за да може спортното съоръжение да получи лиценз за мачове от вътрешното първенство.

При последващо финансиране – от държавния бюджет или еврофондове, стадионът ще бъде завършен изцяло, с прилежащите съоръжения, и ще бъде лицензиран за мачове от евротурнирите.

В обявлението за поръчката пише, че тя се финансира с бюджетни средства на възложителя в изпълнение на Постановление № 33 от 28.02.2020 г. на Министерски съвет и решение № 61, взето с протокол № 5 от 12.03.2020 г. на Общински съвет — Пловдив. Към настоящия момент е осигурен финансов ресурс в размер на 25 млн. лв. с включен ДДС. Необходимият финансов ресурс ще бъде осигуряван на етапи. Във връзка с поетапното осигуряване на финансов ресурс строителството ще бъде изпълнено на етапи съобразно осигурения към момента на възлагане финансов ресурс. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

„Столипиново” отново тъне в боклук

Катастрофа между линейка и микробус в Пловдив

След реакция на възмутени родители: Спряха строеж на Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКА)

Арестуваха четирима дилъри на дрога и марихуана в Пловдив

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Доц. Иван Соколов: Имаме възходящ тренд на трите изложби АГРА, ВИНАРИЯ И ФУДТЕХ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com