С надписи срещу гей пропагандата осъмна сградата на Фондация "Пловдив 2019"

14306
С надписи срещу гей пропагандата осъмна сградата на Фондация "Пловдив 2019"
Снимка: Actualno.com / Фондация "Пловдив 2019"

Сградата на фондация „Пловдив 2019“, която се намира в Тютюневия град, бе нашарена през нощта с надписи срещу гей пропагандата. Причина за това е появилата се информация, че в рамките на събитията около отбелязването на Европейската столица на културата, в града ще бъде организиран гей парад. През последните дни това предизвика остри реакции от граждани и политически сили. 

„Никога не е имало план да се провежда гей парад в Пловдив в рамките на проекта „Европейска столица на културата“. Това, което имаме ние като проект и той е одобрен още 2018 година и е публикуван още 2018 година това е една документална фотографска изложба, която трябва да се реализира през юли със снимки от прайдове от различни балкански държави“, заяви артистичният директор на фондацията Светлана Куюмджиева, срещу която също имаше обидни надписи по фасадата на бившия тютюнев склад. Тя уточни, че наистина е имало кандидат с проект за гей парад по време на селекцията, но от „Пловдив 2019“ не са го одобрили.

„Нормално е, всяка европейска столица на културата има подобни проекти. Всеки се старае да включи всички общности, особено Пловдив пък с мотото „Заедно“. Задължително имаме такава концепция и такава тема, но никога не сме имали такава цел и проект да организираме гей прайд в Пловдив“, категорична бе Светлана Куюмджиева. Проектът "Балканска гордост" включва изложба, музикално събитие и дискусия на тема проблемите на гей общността на Балканите и е на стойност 7000 лева.

ВМРО: Скандалните гей билбордове потъпкват държавността и моралните ценности на страната ни! (СНИМКИ)

"Заснемането на фотоси на гей-двойки пред държавни институции и поставянето им на ключови места в големите градове на страната, в навеч...

Рано сутринта надписите с червена боя бяха светкавично заличени от служители на ОП „Чистота“. Полицията води разследване по случая. От фондацията уточниха, че имат камера на фасадата на сградата, която е паметник на културата, но за момента не е ясно дали извършителите са били заснети.

Новината, че в рамките на „Пловдив 2019“ може да се организира гей парад разбуни сериозно духовете в града под тепетата през последните дни. Фен-клубовете на Ботев и Локомотив излязоха с остри декларации, а на мачове на двата отбора бяха издигнати транспаранти против провеждането на подобно събитие в Пловдив. Преди около седмица пък на възлови места бяха опънати транспаранти с надписи „Факт: Има само 2 пола“ и „Да си гей не е окей“. От ВМРО също реагираха, като поискаха оставката на артистичния директор Светлана Куюмджиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Откриха огнище на птичи грип в Пловдивско

„Столипиново” отново тъне в боклук

Катастрофа между линейка и микробус в Пловдив

След реакция на възмутени родители: Спряха строеж на Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКА)

Арестуваха четирима дилъри на дрога и марихуана в Пловдив

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com