Солен билет: Пътуваш без маска в градския транспорт на Пловдив - плащаш от 300 лв. до 1 000 лв.

2081
Солен билет: Пътуваш без маска в градския транспорт на Пловдив - плащаш от 300 лв. до 1 000 лв.
Снимка: Областна администрация - Пловдив

По-строги мерки за ограничаване коронавирусната инфекция на територията на област Пловдив, обявиха от Областната администрация. Те са разпределени според различните сфери на обществения живот.

Градски транспорт – община Пловдив.

1. Всички лица, които се намират в транспортни средства от масовия градски транспорт на община Пловдив, са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в това число – кърпа, шал, шлем и др.). В случай на неизпълнение на посочената мярка, деянието се наказва с глоба от 300 до 1 000 леав, а при повторно нарушение – от 1 000 до 2 000 лева.

2. Община Пловдив ще определи длъжностни лица, които да контролират спазването на изискването за носене на защитна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата, както и за създадената организация за спазване на противоепидемичните мерки, от страна на фирмите превозвачи в транспортните средства от масовия градски транспорт на община Пловдив. В случай на нарушения, определените длъжностни лица следва да съставят актове за установяване на административно нарушение.

По-строги мерки в Благоевград заради COVID-19

От днес с решение на Общинския кризисен щаб в Благоевград се ограничава провеждането на сватби, кръщенето и други тържества, на които п...

3. Фирмите превозвачи във всички транспортни средства от масовия градски транспорт на община Пловдив следва да поставят на видно място информационна табела, в която е посочено, задължението за поставяне на защитна маска за лице или друго средство, както и глобата за нарушение на въведената противоепидемична мярка.

4. Фирмите-превозвачи от масовия градски транспорт на община Пловдив трябва да създадат организация за спазване на въведените противоепидемични мерки, в това число и спазване на изискването за поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, от пътуващи и служители в градския транспорт. В случай на нарушение, имуществената санкция за едноличния търговец (юридическото лице) е в размер от 500 до 2 000 лева, а при повторно нарушение – от 2 000 до 5 000 лева. Фирмите-превозвачи следва да уведомят Областния кризисен щаб (ОКЩ) за създадената организация в срок до 22.10.20 г. (четвъртък).

5. Община Пловдив следва да представя до 11:00 ч. пред ОКЩ ежедневен доклад за извършените проверки и съставените актове и предписания в транспортни средства от масовия градски транспорт на община Пловдив.

Междуградски транспорт – област Пловдив.

1. Органите на РЗИ - Пловдив и ОДМВР - Пловдив трябва да извършват инцидентни проверки за спазване на изискването за поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, в това число – кърпа, шал, шлем и други - в транспортните средства от междуградския транспорт на територията на област Пловдив.

Заради коронавируса, Италия почна да въвежда нови мерки

Италианският премиер Джузепе Конте обяви нова поредица от ограничителни мерки за справяне с нарастващия брой случаи на заразяване с кор...

Хранителни и нехранителни супермакркети (хипермаркети/магазини).

1. Да се създаде строг пропускателен режим в хранителните и нехранителните хипермаркети и супермаркети (до 100 посетители) с оглед недопускане на близък физически контакт. Управителите на посочените обекти следва да уведомят ОКЩ за създадената организация за спазване на въведените противоепидемични мерки (спазване на дистанция, носене на маска/предпазно средство и други).

2. Собствениците на хранителните и нехранителните хипермаркети и супермаркети във всички обекти трябва да поставят на видно място информационна табела, в която е посочено задължението за носене на защитна маска за лице или друго средство, както и глобата за нарушение на въведената противоепидемична мярка.

3. Собствениците на хранителните и нехранителните хипермаркети и супермаркети трябва да създадат организация за спазване на въведените противоепидемични мерки, в това число и спазване на изискването за осигуряване на дистанция, поставяне на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, от посетители и служители в съответния обект. В случай на нарушение имуществената санкция за едноличния търговец/юридическо лице е в размер от 500 до 2 000 лева, а при повторно нарушение – от 2 000 до 5 000 лева. Собствениците на хранителните и нехранителните хипермаркети и супермаркетиследва трябва да уведомят ОКЩ за създадената организация в срок до 22.10.20 г. (четвъртък).

4. Собствениците на малки хранителни и нехранителнимагазини трябва да създадат организация, съобразно площта на съответния обект, за спазване на дистанция от 2 метра между посетители/персонал, както и поставяне на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, от посетители и служители в съответния обект. В случай на нарушение имуществената санкция за едноличния търговец/юридическо лице е в размер от 500 до 2 000 лева, а при повторно нарушение – от 2 000 до 5 000 лева.

Кралев: Ако мерките се нарушат, РЗИ ще глобява, УЕФА ще наказва отборите

Ще бъде упражняван строг контрол от страна на българските здравни власти и делегатите на УЕФА по време на мачовете от Европейските клуб...

5. Собствениците на малки хранителни и нехранителни магазини трябва да поставят на видно място информационна табела, в която е посочено, задължението за поставяне на защитна маска за лице или друго средство, както и глобата за нарушение на въведената противоепидемична мярка.

Пенсионерски клубове.

1. Районните кметове в община Пловдив ще извършат проверка на клубовете за пенсионери, разположени се на територията на съответните райони, като при необходимост обектите ще бъдат затваряни за посетители.

Контролни органи.

Във връзка с ефективното изпълнение на въведените противоепидемични мерки, ще се извършват проверки от служители на РЗИ-Пловдив, община Пловдив, ОДМВР - Пловдив, ОДБХ - Пловдив и Дирекция „Инспекция по труда - Пловдив“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Откриха огнище на птичи грип в Пловдивско

„Столипиново” отново тъне в боклук

Катастрофа между линейка и микробус в Пловдив

След реакция на възмутени родители: Спряха строеж на Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКА)

Арестуваха четирима дилъри на дрога и марихуана в Пловдив

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com