Според кмета на Карлово атаката срещу него се дължи на предстоящите избори

5306
Според кмета на Карлово атаката срещу него се дължи на предстоящите избори

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов, че атаката срещу него се дължи единствено на идващите избори. Днес прокуратурата повдигна обвинение срещу него за умишлена безстопанственост.

„Това е видно от начина на действия, от тази агресивност на действията на наблюдаващия прокурор, все едно че гони международни терористи”, каза Кабаиванов за "Фокус".

Пращат ботевградския кмет пак на прокуратурата заради нередности по европроект

Съмненията за нередности около кмета на Ботевград Георги Георгиев не спират, дори напротив. Действията на градоначалника, който е цитир...

Той посочи, че в началото на месец юни са били разпитани над 10 души от администрацията, двама са били арестувани, двама обискирани, били са извършвани разпити в 24.00 – 1.00 часа през нощта.

„Такава репресия аз не помня да е имало от демокрацията насам”, каза Кабаиванов. Въпросът е бил един и същ – „кметът ли ви нареди”.

Разпитващите дори са били заплашвали, че Кабаиванов ще бъде арестуван, а те ще лежат 72 часа в ареста, каза кметът. След като не са се поддали месец и половина след това е имало затишие. Галина Андреева е вторият наблюдаващият прокурор по делото, тъй като първият е бил сменен и командирован в София.

„Явно е бил честен и не е позволил да бъде употребен”, каза Кабаиванов. Утре кметът ще пусне жалба за да бъде проверено дали прокурор Андреева е била назначена по метода на случаен подбор, който е задължителен за безпристрастното правораздаване.

Повдигнаха обвинение на кмета на Карлово

Кметът на Карлово и бивша ръководна фигура в СДС Емил Кабаиванов бе привлечен към наказателна отговорност за умишлена безстопанственос...

„Андреева именно е съчинила това обвинение, че хората били ходели на работа”, добави Кабаиванов. По думите му, посочените хора, работили по проекта, са назначени с трудови договори по общия административен ред, те не са на отделна ведомост или пък на отделен режим. Неговите служители са 500 души, на всички изплаща заплати. Досега има получен само един сигнал за не ходене на работа. Той е проверен, наложени са и наказания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика