Ст. комисар Атанас Илков: Пловдивчани трябва да се въоръжат с много търпение

23358
Ст. комисар Атанас Илков: Пловдивчани трябва да се въоръжат с много търпение
Снимка: Божилова

Остава по-малко от месец до деня, в който Пловдив официално ще стане Европейска столица на културата за 2019 година, но за пловдивчани днешните новини не са твърде радостни. Предстои блокирането и на втори основен централен булевард в града- "Цар Борис Трети Обединител" и то поне за 20 дни, а все още не е ясна резервната схема на трафика.

Том Джоунс с концерт в Пловдив

Пловдив ще бъде разтърсен от великия Том Джоунс. Концертът на легендата ще бъде на 24 юни 2019-та година от 20:00 часа на Античния теат...

На брифинг днес ст. комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР Пловдив и ръководител на създадения по подготовката със заповед на министъра на МВР щаб, предупреди пловдивчани да се подготвят за дискомфорт и изрази надежда, че някак ще преживеем този период. Другата седмица предстои среща на правоохранителните институции, които трябва да осигурят реда и сигурността по време на мега-събитието, което по някои прогнози ще събере до 80 000 зрители. Цифрата е силно пожелателна, но колкото и да се съберат, трябва да внимават, защото целият площад Централен в момента е в ремонт и се минава по пътеки с временни огради.

 

Ст. комисар Илков каза медиите да питат общината за трафика, а що се отнася до безопасността на участниците - към 1500 души, които ще се качат на сцената и на кулата, за нея отговаряли организаторите. Пловдивчани очакват с интерес да разберат как смята общината да преустрои движението така, че да не се блокира то напълно. Още повече, каза днес ст. комисар Илков, към обичайния трафик ще се прибавят и колите на гостите. 

Занаятите се възраждат, в Пловдив майсторите празнуваха (ВИДЕО)

Свети Спиридон се тачи като закрилник на майсторите от време оно, но единствено в Пловдив на днешния ден за това разбират и хората, кои...

Ст. комисар Атанас Илков представи отличения за Полицай на годината 2018 пловдивски младши автоконтрольор Стойчо Яковски. Поводът за наградата е бързата и компетентна реакция на Яковски, който по време на демонстрация на служителите на Специализираните сили в града спаси четиригодишно дете от задушаване. Но зад тази навременна намеса стои сериозно обучение, а и тя се случи пред очите на множество зрители и медии, докато в работата си, каза Яковски, подобни неща стават почти всеки ден, но никой не научава. Младият полицай има сериозен принос и в една сфера, която никак не е за подценяване- превенцията на поведението на пътя сред деца. "В крайна сметка това са утрешните водачи и е добре отсега да знаят как трябва да се държат на пътя", каза той. Екипът, в който участва мл.автоконтрольор Стойчо Яковски, е осъществил тази година обучения по безопасност на движението в 22 детски градини, 16 училища и 4 университета. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Пожарната на крак заради изтичане на газ в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com