Състезание по смяна на гуми и връзка с Международната космическа станция на Панаира в Пловдив

2983
Състезание по смяна на гуми и връзка с Международната космическа станция на Панаира в Пловдив
Снимка: Международен панаир Пловдив

Рали пилоти  дават съвети за безопасно шофиране в кампанията „Отговорни на пътя“. По време на изложбата „Ауто сити Пловдив 2019“ те ще обясняват рисковете от високите скорости. Инициативата е част от кампанията „Отговорни на пътя“, която се организира от Международен панаир Пловдив, ОДМВР и „Пътна полиция“ в областния град. Тя ще се проведе за втори път в рамките на Международния технически панаир, като тази година периодът на провеждането й е от 23.09.19 г. до 28.09.19 г. Целта на инициативата е да се повишат спокойствието и сигурността по пътищата.

Познати рали пилоти пък ще изготвят кът, наподобяващ състезателен бокс, в палата №3. Там ще има екипи, гуми и други принадлежности, а също – пистова кола. Така посетителите ще могат да усетят атмосферата на автомобилната надпревара. „Искаме да покажем на всички шофьори какви са рисковете от високите скорости и да ги убедим, че те са само за специалните трасета, а не за населени места и шосета“, обясни Николай Арабаджиев - известен автомобилен състезател. На ученици от пет пловдивски училища ще бъде изнесен урок за правилата на движение и безопасност, съвместно с представител на „Пътна полиция“-Пловдив. Активисти на БЧК ще учат малчуганите как да оказват първа помощ.

От втори опит, Русия успешно приземи човекоподобен робот на Международната космическа станция

Корабът "Съюз МС-14", който носи на борда си човекоподобния робот Фьодор, успя да се скачи с Международната космическа станция малко пр...

В кампанията „Отговорни на пътя“ на място шофьорите могат да направят електронна справка за нарушенията си. Ще се дава информация за начина на регистрация на моторни превозни средства. Ще се правят консултации за безопасно шофиране. Ще се дават съвети за овладяване на агресията. Това са основни фактори за намаляване на катастрофите, тъй като липсата на опит при младите шофьори в комбинация с несъобразена скорост е сред основните причини за пътни инциденти у нас, казват експерти.

България е на първо място в Европейския съюз по брой загинали в катастрофи, според "Евростат". У нас са регистрирани 64 смъртни случая на 1 000 000 жители, а средно в Европейския съюз те са 23. Кампанията „Отговорни на пътя“ акцентира на информираността и дисциплинирането на участниците в движението, за да намалеят трагичните случаи. Изложението предлага и много атракции за любителите на високи скорости в рамките на кампанията „Отговорни на пътя“, която се провежда за втори път. Нейните организатори са включили състезание за смяна на гуми като на истинско рали. Желаещите да участват ще бъдат облечени с автентични екипи и каски, ще работят с оригинални инструменти  и трябва да подменят гумите на пистов автомобил за най-кратко време. Предвидена е и викторина с въпроси за управлението на лека кола в различни ситуации. Най-запалените могат да пробват професионален тренажор симулатор.

Футуристични автомивки пък ще бъдат представени за първи път у нас на изложбата „Ауто сити Пловдив 2019“, само няколко дни след европейската им премиера в Амстердам. Те са сред новостите на Международния технически панаир в Пловдив. Водеща компания в Европа ще покаже автомивка, за която твърди, че е най-красивата, а дизайнът е в пет варианта. Преимущество са иновативните компоненти, използвани за първи път в света, като платформа за контрол и маркетинг през мобилни устройства, SMS разплащане, подово измиване и други, твърдят изложителите. Вторият модел е на производител от САЩ, който е в световния топ 3. Съоръжението представлява тунел от неръждаема стомана, в който са разположени системи, направени с нови технологии и материали. Включени са много функции, което дава възможност за почистване без предварителна подготовка дори при големи обеми и висока скорост.

Посетителите ще видят и голямо разнообразие от леки коли и бусове с изцяло преобразен вътрешен дизайн. Ултралуксозните дизайнерски автомобили съчетават широко пространство с изискана обстановка на 5-звездна лимузина и много екстри за максимален комфорт на пътуващите. Трансформациите се постигат с помощта на 200 вида кожи и други материи. Гостите ще имат възможност да разгледат още четири изложби, представящи иновации от  строителството, електротехниката, електрониката, машиностроенето, роботиката, автоматизацията, дигиталните и информационните технологии, енергетиката, екологията, водния сектор и химическата промишленост. Робот художник пък е една от сензациите на Международния технически панаир тази година. Творбите на рисуващата машина не се отличават от тези, които са направени от хора, твърдят нейните създатели от Сант-Петербургския електротехнически университет. Засега картините са само в сиво, но вече е разработен способ за използване на всички цветове. С помощта на изкуствен интелект ще се получават уникални изображения, каквито са класическите произведения на изкуството. Според изобретателите роботизираната живопис може да се използва от художници, типографи, магазини, музеи и галерии за създаване на висококачествени копия на художествени творби.

НАСА ще посреща туристи на Международната космическа станция

НАСА съобщи в петък, че ще отвори Международната космическа станция (МКС) за бизнес начинания, включително космически туризъм, като пре...

За първи път по време на пловдивското изложение ще бъде осъществена връзка с Международната космическа станция. Сеансът ще се състои на утре (24.09.19 г.) между 19:00 ч. и 19:20 ч. Посетителите ще имат вълнуващо преживяване - директно общуване с хора, намиращи се на повече от 360 километра над Земята. Това е кулминацията в Тържествената вечер на Руската федерация, чието почетно участие се организира от Министерството на науката и висшето образование. Нейната експозиция  представя над сто иновативни и научни решения, върхови технологии и изследователски проекти от 50 университета, изследователски институти и иновационни организации в направленията: роботика, микроелектроника, машиностроене, информационни технологии, изкуствен интелект, усвояване на космическото пространство и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Доц. Иван Соколов: Имаме възходящ тренд на трите изложби АГРА, ВИНАРИЯ И ФУДТЕХ

Илиана Йотова поздрави ръководството и екипа на Панаира за организацията "АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ" 2023

Пиян вилня в хотел в Хисаря, задържаха го

"На този ден се ражда една легенда!": Ученичка със силно слово за Левски в Пловдив (СНИМКИ)

Наситена със събития делова програма на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com